28.10.2020 - Športni vodja in trener ŠD NK Kolpa, Elvir Džemić - Elo, prejemnik priznanja Občine Semič

Ob občinskem prazniku Občine Semič, 28. oktobra, športnemu vodji in trenerju ŠD NK Kolpa, Elvir Džemić – Elotu podeljeno občinsko priznanje »za dolgoletno delo z mladimi z dosežki trajnejšega pomena na športnem področju"

 Zaradi vladne prepovedi javnih zbiranj, kateri je botrovala razglašena epidemija nalezljive bolezni COVID-19, je osrednja občinska slavnostna prireditev odpovedana. Županjin nagovor s predstavitvijo prejemnikov občinskih priznanj za leto 2020 pa si je od 28. oktobra 2020 od 8.00 moč ogledati na youtube kanalu Občine Semič, kadarkoli na spletni strani občine; https://www.semic.si/objava/307946.
 
Športni delavec Elvir Džemić, član Športnega društva Nogometni klub Kolpa, je več letno  aktivni, športni strokovni delavec v belokranjski regiji in v Semiču ter je z nogometom neprekinjeno povezan že več kot desetletje. S svojo nadpovprečno aktivnostjo je ključna športna strokovna oseba za popularizacijo nogometa v Beli krajini in Semiču. V NK Kolpi je kot mlad trener začel delati v tekmovalni sezoni 2005/2006.  Dodeljena mu je bila strokovna naloga delo z najmlajšimi, ki jo je oddelal z odliko. Že v sezoni 2011/2012 se je aktivno vključil v trenersko delo v zelo pomembni grassroots program zimska otroška nogometna šola na osnovnih šolah in začel z delom tudi na OŠ Semič v Semiču ter kasneje postal tudi vodja programa. Z nenehno željo po izobraževanju je Džemić v sezoni 2016 uspešno zaključil višjo stopnjo nogometne izobrazbe in prejel licenco trener UEFA B – strokovni delavec v športu 2, s čimer je pridobil prepotrebno nadgradnjo nogometnega znanja, ki ga je s pridom takoj uporabil v praksi na nogometnem igrišču. V sezoni 2018/2019 pa je Elvir Džemić v NK Kolpa prevzel najvišjo klubsko športno funkcijo, saj je postal športni vodja, s tem pa skrb in odgovornost nad vsemi klubskimi športnimi programi. V uresničitev programa ustvarjanja prepoznavne belokranjske šole nogometa NK Kolpa je vložil desetletje in več trdega in sistematičnega dela ter nesebičnega žrtvovanja. Gre za aktivnega in marljivega športnega delavca v belokranjski regiji. Vse naložene naloge in aktivnosti pa Džemića niso ovirale v nenehni želji po izobraževanju, saj je v letošnjem letu na šolanju izobraževalnega programa za pridobitev nogometne licence  trener UEFA A.

Športni delavci so v belokranjskem prostoru potrebna »stalnica«, morda jih bo več in bodo boljši, če bodo društva in lokalne skupnosti imele posluh za njih in njihovo nesebično, a prepotrebno delo. Gre za športnega delavca z veliko notranjo motivacijo, ki svoj prosti čas skoraj v celoti posveča razvoju nogometa. Priznanje in zahvala je najmanj, kar lahko Elvir Džemiću, v klubu in lokalni skupnosti izrečemo.
 
Športni delavec Elvir Džemić si je zaslužil občinsko priznanje za svojo športno aktivnost, saj je po tako vztrajnem in požrtvovalnem večletnem uspešnem opravljanju javnega poslanstva s svojim nadpovprečnim in več kot pričakovanim delom zaslužen za vzgojo in uspehe več generacij, tudi semiških nogometašev
https://www.semic.si/objava/310338.


2006/2007

2008/2009

2013
2016
2020
 

Čestitke trenerju Elotu, dobitniku občinskega priznanja, in vam, Občini Semič, čestitamo ob občinskem prazniku!

ŠD NK Kolpa