športno društvo NK Kolpa

1. POLETNI NOGOMETNI TURNIR KOLPA 2011

ZA SELEKCIJI MLAJšI DEčKI U12 IN CICIBANI U10

Uvodnik v naša turnirja U10 in U12 v Podzemlju pri šD NK Kolpa

Po koncu šolskih poletnih počitnic, v poletnem premoru med tekmovalnih sezonah ter nekako po koncu pripravljalnega trening obdobja za prihajajočo  tekmovalno sezono  2011/2012, bo mladim nogometnim nadebudnežem še kako manjkalo nogometnih tekem. Morda bo tik pred začetkom novega prvenstva dobrodošla nogometno tekmovalna aktivnost, ki jo pripravljamo v šD NK Kolpa, v kateri se bodo otroške selekcije preizkusile na začetku tekmovalnega prvenstva. Sigurno se sprašujete kaj mislimo s tem? Vabimo Vas na naš turnir za selekciji mlajši dečki U12 in cicibani U10, ki ju bomo organizirali v dobro otrok in seveda nogometne igre nasploh.

šD NK Kolpa  Vas vabi na 1. poletni mednarodni nogometni turnir mlajših selekcij, ki se bo odvijal v soboto 20. in v nedeljo 21.8.2011. Tekme se bodo igrale na glavnem igrišču kluba z naravno travo v Podzemlju. število ekip je omejeno, zato bo upoštevan vrstni red prijav. Zainteresirane naprošamo, da se na turnir čim prej prijavite in si s tem zagotovite udeležbo na turnirju (prijave sprejemamo do ponedeljka 1.8.2011 na spodaj navedeni kontaktni e-mail).

KDAJ:
v soboto dne 20. 8. 2011 (mlajši dečki U12, igralci letnika 1999 in mlajši)
v nedeljo dne 21. 8. 2011 (cicibani U10, igralci letnika 2001 in mlajši)

KJE:
športni park šD NK Kolpa v Podzemlju, občina Metlika, Bela krajina, Slovenija https://www.nk-kolpa.si

KONTAKT:
Tomislav Mitevski, mobi: 040 437-999, in
Roman Golobič e-mail: roman.golobic@siol.net

Hkrati Vas bi radi seznanili, da bo turnir potekal v kraju Podzemelj, kjer v neposredni bližini teče reka Kolpa, ena najčistejših rek v Sloveniji, ob kateri je urejen sodoben kamp in lepo kopališče http://www.kamp-podzemelj.si/, kjer si boste lahko tudi ohladili razgreta telesa, lahko pa se z lastnikom dogovorite tudi glede kampiranja.

SPLOšNE DOLOčBE:
1. Igra se na stadionu šD NK Kolpa z naravno travo, igrišče na polovici stadiona v merah 55-64 x 40-45 m, goli dimenzij 5 x 2 m na obeh turnirjih.
2. Ekipa mora priti na turnir vsaj 30 minut pred začetkom njene prve tekme in predati organizatorju izpolnjeno prijavnico (v prilogi) skupaj s športnimi izkaznicami. Predvidoma se bosta turnirja začela med 8.00 in 9.00 uro (časovnica sledi kasneje).
3. Ekipa mora igrati v enotni športni opremi.
4. Organizator ne odgovarja za garderobo in osebno lastnino igralcev in drugih udeležencev turnirja.
5. Prijavnina za turnir 60 €. Prehrana je vključena v ceno (kosilo). Zagotovljene so najmanj 4 tekme.
6. Organizator ima samostojno pravico, do pričetka turnirja, nadomestiti eno ekipo z drugo, ne glede na že   opravljen žreb. Organizator si pridržuje pravico sprejemati naknadne prijave klubov tudi po opravljenem žrebanju.

PRAVICA NASTOPA:

1. Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 1999 in mlajši pri mlajših dečkih U12 ter igralci rojeni 2001 in mlajši pri cicibanih U10.
2. Igralci se identificirajo na podlagi športne izkaznice ali osebnega dokumenta s sliko (pred tekmo). Vsak trener ima pravico pred tekmo preveriti identiteto igralcev nasprotne ekipe. Identifikacija bo potekala ob prisotnosti igralcev.
3. Za posamezno ekipo ima na celotnem turnirju pravico nastopa največ 11 igralcev in predstavnik kluba.
4. Vsi igralci na tem tekmovanju nastopajo na lastno odgovornost oz. na odgovornost nogometnega kluba, za katerega so prijavljeni. Organizator ne odgovarja za morebitne poškodbe in siceršnje poslabšanje zdravstvenega stanja igralcev na turnirju.
 
PRAVILA IGRE:
1. Igra se po Pravilih igre NZS ter MNZ Ljubljana (http://www.mnzljubljana-zveza.si/dokumenti/PRAVILA%20ZA%20CICIBANE.pdf) ter po prilagojenih pravilih šD NK Kolpe opisanih v teh propozicijah.
2. Stranski out se izvaja z roko. 3. Istočasno nastopa 7 igralcev (1+6). število menjav igralcev na posamezni tekmi ni omejeno.
4. Igralni čas posamezne tekme v razigravanju v skupini, četrfinalu je 1×20 minut, v polfinalu, za 3. mesto in v finalu je igralni čas 2×15 minut.
5. Ekipe bodo razdeljene v štiri/tri skupine po pet ekip, kjer igra vsak z vsakim.

UGOTAVLJANJE UVRSTITVE:

1. Vsaka ekipa dobi za zmago 3 točke, za neodločen rezultat 1 točko in v primeru poraza 0 točk.
2. V kolikor imata v končni lestvici skupine enako število točk dve, ali več ekip odloča v zaporedju: a.) rezultat medsebojne tekme oz. rezultati medsebojnih tekem (krog), b.) skupna razlika v golih, c.) večje število doseženih golov, d.) izvajanje kazenskih strelov
3. Prve dve uvrščeni ekipi v skupini se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje, kjer se igrajo tekme na izpad.
4. V primeru neodločenega rezultata na tekmah v osminifinala, četrtfinalu, polfinalu, finalu in za tretje mesto odločajo o zmagovalcu kazenski streli. Kazenski streli se izvajajo po Pravilih igre NZS.

DISCIPLINSKE ZADEVE:
1. Za igralce veljajo naslednje kazni: rumeni karton (kazen dveh minut) in rdeči karton (izključitev iz igre).
2. Rumeni kartoni na posameznih tekmah se ne seštevajo oz. se ne prenašajo v naslednje tekme.
3. Igralec, ki na isti tekmi prejme drugi rumeni karton, prejme avtomatsko rdeči karton (izključitev).
4. Igralec, ki je na tekmi prejel rdeči karton (tudi če kot drugi rumeni karton), ima avtomatsko prepoved nastopa na prvi naslednji tekmi turnirja. Izključenemu igralcu je mogoče izreči tudi višjo kazen.

NAGRADE:

Ob koncu tekmovanja se podelijo naslednje nagrade: – pokali in priznanja za 1., 2., in 3. mesto, – priznanje za 4. mesto, – pokal in priznanje za najboljšega igralca, strelca ter vratarja turnirja – priznanje ekipi za Fair Play.

Prijavljenim ekipam bo naknadno, neposredno pred izvedbo turnirja poslana razpredelnica skupin in časovnica.

V kolikor želite, da se vam izstavi originalni račun za prijavnino, vas prosimo, da imate s seboj točen naziv in naslov kluba ter davčno številko.
PRIJAVNINA ZA NASTOP SE PORAVNA OB PRIHODU.

Lep športni pozdrav in obilo športnih užitkov.
                      
                                                                                                                                                                                            šD NK KOLPA


PRIJAVNICA ZA TURNIR šD NK KOLPA

PRIJAVA IGRALCEV ZA TURNIR šD NK KOLPA