športno društvo NK Kolpa

20 LET NK KOLPA – DAN NOGOMETA V PODZEMLJU, sobota
V soboto, 12. 6. 2010  je bila v počastitev 20-letnice šD NK Kolpa organizirana športna prireditev »Dan nogometa v Podzemlju«. Nastopile so vse selekcije domačega kluba z gosti.

Ves dan je bil v znamenju nogometa. Poleg druženja in zabave je bil, seveda, prisoten tudi tekmovalni duh. Vremenske razmere so bile sila neugodne, 35° C v senci je močno nagajalo tekmovalcem in  obiskovalcem. Toda vseeno vse čestitke nogometašem, da so s svojo prisotnostjo in tekmovanjem počastili naš praznik.

Pričelo se je ob 10. uri dopoldan, ko so na turnirju nastopile najmlajše selekcije cicibanov

U-8, nato tekmi starejših cicibanov U-9 in U-10, sledil je mednarodni turnir mlajših dečkov U-12, tekma kadetov, tekma veteranov in na koncu turnir članskih ekip. Turnir mlajših dečkov so s svojo pristnostjo počastili tudi predstavniki z pobratenih občin Metlika, Wagna, Ronchi in Ozalj, saj so ravno te dni proslavili 40 let pobratenja med Metliko in avstrijsko Wagno. Predstavniki občin so ekipam mlajših dečkov slavnostno ob državnih himnah tudi podelili priznanja in pokale.

Z veseljem pa smo sprejeli v goste ekipo NK BELA KRAJINA iz sosednjega črnomlja in seveda ekipo NK OLIMPIJA iz Ljubljane, ki že vrsto let sodeluje z našim klubom.

Ekipe in rezultati po selekcijah:

CICIBANI U-8 , turnir

 1. mesto:  NK KOLPA 1
 2. mesto:  NK KRKA Novo mesto
 3. mesto:  NK VELIKE LAščE
 4. mesto:  NK KOLPA 2

 

CICIBANI U-9 , tekma

       NK KOLPA : NK VIR  3 : 4

 

CICIBANI U-10 , tekma

       NK KOLPA : NK VIR  1 : 5 


MLAJšI DEčKI U-12 , mednarodni turnir

 1. mesto:  NK KOLPA Slovenija
 2. mesto:  RONCHI Italija
 3. mesto:  OZALJ Hrvaška
 4. mesto:  WAGNA Avstrija

 

KADETI , tekma

      NK KOLPA : NK CROATIA ŽAKANJE  4 : 1

 

VETERANI , tekma

      VETERANI NK KOLPA 1990 : VETERANI NK KOLPA 2000  1 : 4

 

čLANI , turnir

      NK OLIMPIJA : NK BELA KRAJINA  2 : 0

      NK OLIMPIJA : NK KOLPA  0 : 0

      NK KOLPA : NK BELA KRAJINA 0 : 2

 1. mesto:  NK OLIMPIJA
 2. mesto:  NK BELA KRAJINA
 3. mesto:  NK KOLPA

 

Zahvaljujemo se vsem nogometašem za njihovo športno angažiranost, kot tudi vsem trenerjem in sodnikom, da je prireditev potekala nemoteno in športno.

Hvala obiskovalcem in prijateljem kluba za obisk na prireditvi.

Hvala članom in prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji prireditve, pri prodaji pijače, prehrane, srečelova, redarstva, urejanja igrišča in ozvočenja.

 Hvala medijem za poročanje o dogodku.

In na koncu seveda hvala posameznikom in organizacijam, ki ste pomagali, da smo prireditev »DAN NOGOMETA V PODZEMLJU« lahko izvedli.

OBčINA METLIKA, KOLPA D.D. METLIKA, KZ METLIKA, RADIO KRKA, PIVOVARNA LAšKO, LOVSKA DRUŽINA METLIKA, SPAR METLIKA, MERCATOR GALA METLIKA, BAR PRI TREH FARAH, KREMESEC JOŽE S.P. OKREPčEVALNICA SONčEK, SANELA IBRIčIÆ, SEMIč, TISKARNA KAPUšIN BRANKO S.P. ZAVAROVALNICA TRIGLAV D.D.