športno društvo NK Kolpa

20 LET NK KOLPA – SLAVNOSTNA SEJA, petek
V petek, 1. 6. 2010  je bila v počastitev 20-letnice šD NK Kolpa v prostorih Vinske kleti KZ Metlika izpeljana slavnostna seja. Na slavnostno sejo so bili povabljeni vsi dosedanji predsedniki in  člani upravnih in izvršnih odborov NK Kolpa, trenerji, sosednji nogometni klubi (Bela krajina, Krka, Croatia 78, Vrlovka), predstavniki Občine Metlika,  gospodarstveniki in sponzorji kluba,  ravnatelji osnovnih šol Podzemelj, Metlika in Semič,  predstavnik ZD Metlika,  predstavniki MNZ Ljubljana in NZS,  prijatelji kluba in seveda mediji.

Prireditev je vodila in povezovala ga. Vesna Žist. Uvodni nagovor in pozdrav je imel aktualni predsednik šD NK KOLPA Anton Vraničar. Prisotne je pozdravila in nagovorila ga. Renata Brunskole, županja občine Metlika in poslanka v državnem zboru.

Predstavljena je bila tudi publikacija ob 20 letnici kluba, kronološki pregled delovanja kluba s fotografijami.

Predstavili so se tudi mladi semiški nogometaši, ki poleg žogobrca obvladajo tudi ples in petje. Seveda pod vodstvom neumornega ljudskega godca Toneta Pluta.

Sledila je podelitev zahval.

Ob 20 – letnici kluba so zahvalo za delo v klubu prejeli vsi dosedanji predsedniki:

Božidar Kobe 1990-1991

Rudi Dim 1991-1995

Ivan Mitevski 1995-1996

Alojz Malenšek 1996-1998

Branko čulig 1998-2000

Milan Sopčič 2000-2001

Marjan Hadjur 2001-2003

Mario Podrebarac 2003-2005

Željko Siročič 2005-2007

 

Ob 20 – letnici kluba so zahvalo prijeli člani gradbenega odbora za delo pri gradnji klubski prostorov:

Andrej Sever

Rudi Dim

Julij štampohar

Branko Križan

 

Ob 20 – letnici kluba so zahvalo za sodelovanje in pomoč prijeli:

Oš PODZEMELJ

Oš METLIKA

Oš SEMIč

Zdravstveni Dom METLIKA

 

Ob 20 – letnici kluba so zahvalo za športno sodelovanje prijeli:

NK Bela krajina črnomelj

NK Krka Novo mesto

NK Croatia 78 Žakanje

NK Vrlovka Kamanje

 

Ob 20 – letnici kluba so zahvalo za finančno pomoč in sponzorstvo prijeli:

OBčINA METLIKA

KOLPA d.d. Metlika

MPOV d.o.o. Vinica

KZ Metlika

Globus d.o.o. Metlika

Status d.o.o. Metlika

Pletisa d.o.o. Metlika

Unitplast d.o.o. Semič

Gozdno gospodarstvo Novo Mesto

 

Sledilo je podelitev daril klubu. Županja ga. Renata Brunskole je v imenu občine Metlika podarila klubu občinski grb in obljubila, da bo občina tudi v bodoče podpirala klub.

G. Ivan Sopčič-Božo, ki je vrsto let igral za NK Kolpa je v imenu NK Croatia 78 iz Žakanja nagovoril prisotne, pohvalil športno sodelovanje in predsedniku izročil priložnostno darilo,

prav tako je direktor sosednjega kluba NK Bela Krajina g. Vlado Starešinič izrazil pohvalne besede in predsedniku izročil zastavico NK Bela krajina.

 

 

Večer je popestril mladi nogometaš iz Semiča Alen Golobič, ki imitiral gospoda Ivana Serpentinška in nasmejal občinstvo.

Po končani slavnostni seji nas je osebje KZ METLIKA povabilo na ogled vinske kleti, degustacijo in pogostitev. Ga. Ivanka Badovinac je prestavila vinsko klet, ostale gospe pa so postregle odlično vino in prigrizek, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Zahvala tudi direktorju KZ Metlika g. Jožetu Cajnarju, ki klubu veliko pomaga. Tudi slavnostna seja v prostorih KZ Metlika je bila sponzorirana z njihove strani.

 Zahvaljujemo se tudi ga. Vesni Žist za vodenje programa, Srečotu Mucu in Igorju Matjašiču za pripravo ozvočenja. Zahvala tudi medijem za poročanje o dogodku.