športno društvo NK Kolpa

CICIBANI U-8 IN U-10 NA TURNIRJU V KARLOVCU
Selekciji U-10 in U-8 NK Kolpa sta se za konec tekmovalne sezone udeležili še tekmovanja na 2. mednarodnem nogometnem turnirju za mlajše selekcije »Trofej dječji nogomet 2010.« v Karlovcu, ki sta ga organizirala šola nogometa »DJEčJI NOGOMET« in   spletni nogometni portal www.djecjinogomet.com v sodelovanju Nogometnega centra Karlovac. Turnir se je odigral na novem igrišču z umetno travo poleg mestnega stadiona, na katerem so sodelovale ekipe iz celotne Hrvaške, Bosne in Hercegovine, in pa NK Kolpa ter NK Krško iz Slovenije. Na turnirju se je igral sistem igre 8+1, kar je bilo za naši ekipi novost in izkušnja, saj  pri nas cicibanske selekcije takega sistema ne igrajo.

V soboto, 26. 6. 2010, je nastopila selekcija U-10.  Ekipe so bile razporejene v 6 skupin. Naša selekcija je igrala v grupi E, v kateri so bile še NK BUZET iz Buzeta (HR), NK OTOK MURTER iz Murterja (HR), NK GROBNIčAN iz čavle (HR) ter NK PULA ICI 1 iz Pule (HR). Selekcija je tekme v skupini odigrala všečno v vseh prvinah nogometne igre in prikazala izredno dober in čvrst nogomet, zasedla je II. mesto v skupini zaradi slabše gol razlike:

 

NK BUZET                  :   NK KOLPA        1:2

NK PULA ICI 1            :   NK KOLPA        1:1

NK GROBNIčAN        :   NK KOLPA        0:1

NK OTOK MURTER   :   NK KOLPA        0:3

 
    
GRUPA E

 

  1. NK PULA ICI 1
  2. NK KOLPA
  3. NK GROBNIčAN
  4. NK OTOK MURTER
  5. NK BUZET

 

V 1/8 finala se je selekcija srečala z ekipo NK ZVIJEZDA iz Gradačca (BIH), ki je v skupini F zasedla I. mesto. V tekmi je NK KOLPA bila boljša, zadela dve prečki gola, zelo dober vratar nasprotnika pa je moral veliko posredovati pred svojim golom, vendar se je rezultat končal
z nehvaležnim rezultatom 0:0. Streljali so se kazenski streli, katere pa igralci NK Kolpe niso zadeli, zaradi česar je v nadaljnje tekmovanje napredovala NK ZVIJEZDA.

 

V nedeljo, 27. 6. 2010, je nastopila selekcija U-8.  Ekipe so bile razporejene v 4 skupin. Naša selekcija je igrala v grupi C, v kateri so bile še NK SLAVEN BELUPO iz Koprivnice (HR), NK FUNTANA iz Vrsarja (HR), NK ZVIJEZDA iz Gradačca (BIH) ter NK HAJDUK iz Pakraca (HR). Selekcija, ki še ni okusila veliko težkih tekem in turnirjev in se še kali v tekmovanjih, je tekme v skupini odigrala povprečno, v vseh tekmah pa je pokala znanje in prvine dobrega nogometa v fazi branjenja in napada, vendar so bili nasprotniki boljši. Zasedli so V. mesto v skupini in zaključili tekmovanje z razigravanje v skupini:

 

NK SLAVEN BELUPO  :  NK KOLPA       2:1

NK FUNTANA               :  NK KOLPA       4:0

NK ZVIJEZDA               :  NK KOLPA       1:1

NK HAJDUK                  :  NK KOLPA       2:0

 

      GRUPA C

 

  1. NK FUNTANA
  2. NK SLAVEN BELUPO
  3. NK ZVIJEZDA
  4. NK HAJDUK
  5. NK KOLPA

 

Na turnirju sta  selekciji pridobili nove prepotrebne izkušnje in  se srečali s širšo igralsko postavitvijo, katera je že zelo blizu postavitvi velikega nogometa, ki pa jim ni delala težav. Zahvala sponzorjem LAMS D.O.O. Podzemelj, NBM D.O.O. Metlika, in FRIZERSKI SALON BRANKA, BRANKA BRAčIKA POLAK s.p. in staršem, ki so mladim nogometašem omogočili sodelovanje na turnirju. Igralcem želimo, da zaslužne počitnice preživijo razigrano in prijetno, v avgustu  pa se spet srečamo v Podzemlju, kjer se igra dober nogomet.

Sponzorji/povezave:

http://www.pirs.si/Subject/Profile/286744/lams-doo-podzemelj

http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju.aspx?%2Buu7hZf5oy5SoBGjWuS8BKsuTnyLVd7xX8pnFubuxus%3D

http://www.pirs.si/Subject/Profile/530930/frizerski-salon-branka-branka-bracika-polak-sp