športno društvo NK Kolpa

CICIBANI USPEŠNI NA ZAKLJUčNIH TURNIRJIH MNZ LJUBLJANA, PRVA TEKMA SELEKCIJE U7, DELOVNA AKCIJA V KLUBU

U7

V četrtek, 7.6.2012, sta selekcija U7 nogometnega kluba NK Kolpa in selekcija U8 NK Bela krajina odigrali prijateljsko tekmo. Namen je bil pripraviti mlajše selekcije za tekmovanja, ki bodo potekale naslednjo sezono, zato je bil rezultat sekundarnega pomena. Obe ekipi sta prikazali, da imata veliko potenciala v mlajših selekcijah. Tokrat so bili uspešnejši igralci Bele krajine, ki so svojo ekipo že preiskusili v letošnjem prvenstvu U8, medtem ko je naša U7 odigrala svojo prvo tekmo. Sosednjemu klubu se zahvaljujemo za odziv in se veselimo naslednjih srečanj. 

U8

Selekcija U8 NK Kolpa se je kot zmagovalka skupine 2 v prvenstvu MNZ Ljubljana za sezono 2011/2012 uvrstila na zaključni turnir za prvaka MNZ.

Skupina 1: Mirna

Skupina 2: Kolpa
Skupina 3: Komenda
Skupina 4: Nš Ivančna Gorica
Skupina 5: Radomlje Rumeni
Skupina 6: Roltek Dob
Skupina 7: Dren Vrhnika
Skupina 8: Domžale
Skupina 9: Rudar Trbovlje
Skupina 10: Olimpija Ljubljana

Na zaključnem turnirju v organizaciji NK Dob na Dobu v soboto 9.6.2012 je zasedla končno 7. mesto v MNZ Ljubljana
Naša ekipa je bila dodeljena v izjemno močno skupino z Ivančno Gorico, Radomljami, Domžalami in Olimpijo. Pogoji za igro so bili izjemno težki, saj je ves čas deževalo in zadnje tekme je zelo motila tudi stoječa voda na igrišču. Prvo tekmo proti Ivančni Gorici so naši začeli odlično in zelo hitro povedli, do konca zadeli še enkrat in tekmo tudi z nekaj sreče dobili z 2:1. Tudi drugo tekmo so začeli zelo dobro in proti kasnejšim prvakom Radomljam povedli, nato pa naredili nekaj klasičnih napak v obrambi in izgubili s 3:1. Kakor se je stopnjevala količina padavin tako je tudi kakovost igre padala in v precej izenačenih dvobojih sta imeli nasprotni ekipi Domžal in Olimpije več moči in našo ekipo premagali. Tako so se naši na koncu pomerili za končno 7. mesto. Zaradi močnega dežja in vode na igrišču je vodstvo tekmovanja s trenerji sklenilo, da se zmagovalca za 9. in 7. mesto določi s streljanjem kazenskih strelov. V napetem izvajanju strelov so več zbranosti pokazali naši igralci in vratar, ki so premagali ekipo domačinov Roltek Dob. S tem je bil tudi presežen cilj sezone, ki je bil izpolnjen že s samo uvrstitvijo na zaključni turnir. Ekipa s trenerjem Tomijem Cindričem na čelu si zasluži vse pohvale za dosežen napredek v letošnji sezoni in zaželimo jim lahko še veliko uspehov v naslednji sezoni v konkurenci U9.


Ostale fotografije v foto galeriji:
http://www.nk-kolpa.si/Admin/load.asp?sif_file=galerija_slike&sif_ga=102

U10

Selekcija U10 NK Kolpa se je kot zmagovalka skupine E v prvenstvu MNZ Ljubljana za sezono 2011/2012 uvrstila na zaključni turnir za prvaka MNZ.

Skupina A: Domžale
Skupina B: Kalcer Radomlje
Skupina C: Rudar Trbovlje
Skupina D: MNK Ljubljana
Skupina E: Kolpa
*NK Brinje kot organizator zaključnega turnirja.

Na zaključnem turnirju v organizaciji NK Brinje v Grosupljem v soboto 9.6.2012 je zasedla odlično končno 3. mesto v MNZ Ljubljana. Ekipa se je v skupini najprej pomerila z NK Rudar Trbovlje. Tekma se je končala z rezultatom 1:1, nakar so se streljali kazenski streli, v katerih je naša ekipa zmagala z rezultatom 9:8 in pridobila prednost napram nasportniku na lestvici. V drugi tekmi z NK Domžale, v kateri smo bili boljši, vendar nenevaren nasprotnik v fazzi napada, tako, da je NK Domžale zmagala z rezultatom 1:0. V tekmi za tretje mesto pa smo povsem nadigrali ekipo NK Radomlje in zmagali z rezultatom 3:0. Selekcija je tako zaključila tekmovalni del prvenstva v sezoni, v kateri je požela odlične rezultatske uspehe, kar je dobra popotnica za naslednjo sezono.

Ostale fotografije v foto galeriji:
http://www.nk-kolpa.si/Admin/load.asp?sif_file=galerija_slike&sif_ga=103

U12

V predzadnjem krogu, v tekmi z neposrednim tekmecem za izpad iz I. lige MNZ Ljubljana, pa so naši mlajši dečki izgubili morda usodne točke. Interblock A je vpisal 10 velikih točk in se na prvenstveni lestvici približal naši ekipi. V zadnjem krogu, v sredo 13. 6. 2012, se naša ekipa v zadnjem krogu pomeri še  z NK Domžale, kjer pa bo zelo težko zbrati kakšno točko, vendar hrabre spremlja sreča. Dajmo ekipa!

Interblock A : Kolpa 4:0, 2:2, 1:0, 4:0

novo

Zadnji 22. krog pa so naši mlajši dečki odigrali v sredo 13.6.2012 ob 17.00 uri na domačem stadionu v Podzemlju. V močnem deževju so odigrali težko tekmo z NK Domžale, vendar so s svojo srčnostjo in borbenostjo, uspeli nasprotnikom odvzeti 3 velike točke. Splet zadnjih odigranih tekem pa nam ni prinesel mirnega "čakanja" konca prvenstva, saj smo sedaj odvisni od ugodnega razpleta manjkajočih tekem naših nasportnikov oz. konkurentov za obstanek v ligi. Vseeno selekciji, trenerju in vodstvu ekipe čestitke za izpeljavo prvenstva.

Kolpa : Domžale 0:8, 2:0, 1:3, 2:4

U14

Litija-Jevnica : Kolpa 3:2 (2:1)

čLANI

Po visokem vodstvu 3:0 za NK Kolpo je uspel nasprotnik v drugi polovici drugega polčasa prednost izničiti in na koncu celo zmagati. NK Kolpa ostaja na četrtem mestu.

Kolpa : Jevnica 3:4 (2:0)

DELOVNA AKCIJA V KLUBU

Aktivni del članstva šD NK Kolpa pa je v sodelovanju z gradbenim podjetjem S-GRAD D.O.O. iz Križevske vasi, Vukšinič Slavo, izpeljal prvo delovno akcijo, v kateri smo postavili železne drogove za zaščitno mrežo izza gola na pomožnem igrišču ter zamenjali del poškodovane žičnate ograje ob glavnem igrišču. Dela se niso končala, zaradi česar bo v prihodnje opravljena še nadaljevalna delovna akcija. Ob pozivu k delovnih akcijah naprošamo, da se odzove čim več članstva, veteranov, strokovnih delavcev v klubu in prijateljev NK Kolpa, da se opravi čim več zastavljenih opravil in nujno potrebnega vzdrževalnega dela v klubu.