športno društvo NK Kolpa

CICIBANSKI USPEH V IZTEKAJOčI TEKMOVALNI SEZONI, OSTALE EKIŠE ŠE NEKAJ KROGOV DO KONCA

šola nogometa šD NK Kolpa tudi v iztekajoči tekmovalni sezoni 2011/2012 v prvenstvu dosega svojo odličnost in prepoznavnost.  V iztekajoči tekmovalni sezoni se je s svojih dve cicibanskih ekipah, kot zmagovalki svojih prvenstvenih skupin, uvrstila na zaključni turnir za prvaka MNZ Ljubljana. šD NK Kolpa se v zadnjih letih redno uvršča na zaključne turnirje, vendar letos prvič, kar z dvema in sicer s starejših cicibanih U10 in mlajših cicibanih U8. Tak tekmovalni cicibanski uspeh dosegajo največje otroške nogometne šole. Po sklepu Upravnega odbora pa smo v šD NK Kolpi v spomladi ustanovili še dodatno najmlajšo cicibansko selekcijo U7, katero sedaj na treningih obiskuje 27 otrok letnika 2004, 2005 in 2006, kar zagotavlja v prihajajoči tekmovalni sezoni nemoteno sestavo otroških selekcij, kar je pogoj za dosego elementa množičnosti, katerega je potrebno dosegati. V šD NK Kolpi se že veselimo nadaljnih tekmovalnih uspehov naše šole nogometa in obilo otroškega veselja ob igranju nogometa.

CICIBANI U10

Uspehov te Kolpine selekcije skoraj ni potrebno opisovati. Gre za selekcijo letnika 2001, katero sestavlja 13 otrok, ki je v zadnjih treh letih sodelovala na vseh zaključnih turnirjih MNZ Ljubljana in je v letošnji zimski sezoni igrala na zaključnem turnirju zimskega tekmovanja "Rad igram nogomet".

Ekipa U10 je celotno prvenstvo na prvenstveni lestvici zasedala 1. mesto. Ves čas ji je za tri točke zaostanka sledila ekipa NK Krke, katera se je nadejala preobratu v zadnjem krogu. Koledar tekmovanj je namreč v tej skupini odločil, da se bo v zadnjem krogu odigrala derbi tekma med NK Krko in NK Kolpo, na kateri se bo odločilo, katera ekipa bo sodelovala na zaključnem turnirju.

V soboto 26.5.2012 ob 10.00 uri je NK Kolpa gostovala v Novem mestu. Začetek tekme se ni začel po naših pričakovanjih, saj je nasprotnik v prvem napadu povedel. Naša ekipa pa se ni zmedla, saj je nadaljevanje tekme speljala povsem v svojem ritmu in zanesljivo zmagala z rezultatom 2:4, s čimer se je suvereno kot zmagovalka skupine E uvrstila na zaključni turnir za prvaka MNZ Ljubljana. Tekmo si je ogledal tudi športni direktor NK Krke, Sašo Udovič.

čestitke ekipi, trenerju Elvir Džemiæu in vodji selekcije Iztok Mrviču.

MLAJšI CICIBANI U8

Kolpina selekcija U8, sestavljena iz letnika 2003 in 2004, pa je naslednja generacija kolpine šole nogometa, ki bo šD NK Kolpi prinašala tekmovalni uspeh. Selekcija, ki je marljivo trenirala in kazala svoje nogometno znanje, je v prvenstvu U8 skupine 2  celo tekmovalno sezono  držala drugo mesto na prvenstveni lestvici. NK Kočevje je  nekje na sredini pomladanskega dela povečalo prednost že na šest točk. Trener in vodstvo ekipe pa je selekcijo odlično pripravilo za zadnja dva turnija. Na predzadnjem turniju v Kočevju je ekipa premagala vse tekmece in zmanjšala razliko do vodilnega za tri točke. Tako je nastala okoliščina, da se bo v zadnjem tunirju, ki se je odigral v Podzemlju, odločilo, katera ekipa bo sodelovala na zaključnem turnirju.

V soboto 26. 5. 2012 ob 10.00 uri je NK Kolpa kot domačin v Podzemlju izpeljal zadnji prvenstveni turnir, na kateremu je naša ekipa ponovno premagala tekmece NK Kočevje, NK šentjernej in NK Bela krajina in osvojila turnir, s čimer je povsem izničila točkovno prednost do NK Kočevja. Tekmovalni razplet na zadnjem turnirju (počakat je potrebno uradno lestvico vodje tekmovanja) pa je v izračunu medsebojnega razmerja med NK Kolpa in NK Kočevje prinesel prednost gol razlike enega gola v korist naše selekcije, s čimer se je kot zmagovalka skupine 2 uvrstila na zaključni turnir za prvaka MNZ Ljubljana.

čestitke ekipi, trenerju Tomislav Cindriču in vodji selekcije Antonu Gerkšiču.

CICIBANI U9

V tem krogu prosti.

STAREJšI DEčKI U14

Kolpa : Ilirija 1911 A 2:5 (0:3)  

Ekipa kljub porazu zaseda 9. mesto na prvenstveni lestvici in je v tem prvenstvu dosegla svoj cilj, obstanek v 1. ligi MNZ.

MLAJšI DEčKI U12

Na zelo pomebni tekmi prvenstva so naši mlajši dečki le pokazali in predvsem sami sebi dokazali, da lahko igrajo dober nogomet. Toliko igralske volje in želje že dolgo nismo videli, kar je tudi botrovalo k pozitivnemu rezultatu. Novih sedem točk je dobra popotnica, da zadržimo svojo pozicijo na prvenstveni lestvici in obstanemo v eni najmočnejših lig mlajših dečkov. Ekipa  ostaja na odličnem 8. mestu.

V nedeljo 27. 5. 2012 ob 15.00 uri je v goste prišla ekipa NK Rudar Trbovlje. 

Kolpa : Rudar Trbovlje 5:0, 4:4, 10:0, 2:4

čLANI

Tudi članska ekipa ta tekmovalni vikend ni rezultatsko zaostala za uspešnimi krogi svojih mlajših klubskih soigralcev. V nedeljo 27. 5. 2012 ob 17.30 uri je na domačem stadionu v Podzemlju ugnala ekipo NK Arne Tabor 69. 

Kolpa : Arne Tabor 69 2:1 (1:1)