športno društvo NK Kolpa

člani neodločeno, starejši dečki v lokalnem derbiju nadigrali NK Belo krajino, mlajši dečki v drugi krog pokalnega tekmovanja, prvi tekmi za kolpino najmlajšo selekcijo

člani

članska selekcija je v soboto v petem  krogu doma odigrala tekmo z NK Brinje iz Grosuplja ter po vodstvu 2:0 na koncu odigrala neodločeno 2:2. NK Kolpa je po zadetkih igralca  Rustemi Driton povedla v 51', rezultat na 2:0 pa je povišal že v 55' Jotanoviæ Uroš. Nasprotna ekipa pa je v zadnjih desetih minutah uspela povsem izničiti rezultatsko prednost NK Kolpe tako, da smo na koncu vpisali 1 točko v prvenstveno lestvico. Po petem  krogu tako ekipa s 5 točkami zaseda 10. mesto.

Starejši dečki

Starejši dečki U14 so v tretjem krogu doma gostili ekipo NK Bela krajina iz črnomlja.  V lokalnem derbiju je bila tokrat boljša ekipa NK Kolpa. Starejši dečki so nasprotnika povsem nadigrali in ga visoko rezultatsko porazili, saj so mrežo belokrajncev zatresli štirikrat in v prvenstveno lestvico vpisali prve potrebne točke. Končni rezultat 4:0 (1:0).  
 
Mlajši dečki

Mlajši dečki U12 so v tretjem krogu doma gostili ekipo NK Interblock B iz Ljubljane. Selekcionirana ekipa ljubljančanov pa se verjetno ni nadejala, da bo v Podzemlju pustila 6 točk. Naši mlajši dečki so tekme odigrali tako kot znajo in priigrali odličen rezultat,  3:2, 0:3, 1:0, 0:4.
 
Mlajši dečki pa so v torek odigrali tudi pokalno tekmo, s pravilih velikega nogometa 11:11 prilagojena za U12. Na gostovanje so odšli k NK Arne Tabor 69 v Ljubljano, kjer so, igralci vhodnega letnika, sploh prvič igrali v postavitvi velikega nogometa. Nasprotnik naše neuigranosti ni izkoristil, saj so ga naši dečki rutinirano premagali z rezultatom 2:3 (1:2) in se uvrstili v drugi krog pokalnega tekmovanja.
 
Cicibani

Starejši cicibani U10, ki so ta vikend skupaj z U9 na nogometnem izletu v Novem sadu pri NK Vojvodina,  pa so  tretji krog v gosteh  pri Nš Ivančna Gorica  odigrali že v sredo. V tekmi, ki je bila polna rezultatskih obratov, je na koncu dobila naša selekcija in zmagala z rezultatom 4:5 (2:3).

novo

Nogometni izlet v Novem sadu pri NK Vojvodina

Ekipa NK Kolpa U-9/10 je v nedeljo odigrala dve mednarodni tekmi z ekipama NK Vojvodina
U-10 in U-9. Obema ekipama so se mladi nogometaši odlično postavili po robu in pokazali, da Kolpina šola nogometa dobro uči mlade žogobrcarje.
Proti U-10 so izgubili 5:1, drugo tekmo z U- 9 pa izgubili 3:1. Mladim borcem z zelenic ne gre zameriti, saj je to bila njihova prva mednarodna tekma, pa še prevoziti so morali številne kilometre. Vseeno pa se domov vračajo s priznanjem za najboljšega igralca tekme, ki ga je prejel vratar NK Kolpe Žiga Dim.

Tako so belokranjski malčki nabrali nekaj novih izkušen in prijateljstev, ki jim bodo ostali za vedno v dobrem spominu. Nogometaši Vojvodine pa prihodnje leto vrnejo obisk na igrišču NK Kolpa v Podzemlju.

več slik
http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=170691
 

 

Mlajši cicibani

Mlajši cicibani U8 pa so se v tem vikendu po pripravljalnem obdobju v avgustu prvič srečali s pravo nogometno tekmo. Spoznali so, da morajo ves trud, nogometno znanje in vrline pridobljene na treningih močno uporabiti v tekmi, da lahko okusiš zmago. Zmaga pa ne pride sama od sebe. Na domačem stadionu so odigrali 1. prvenstveni turnir, na katerem so zasedli 3. mesto in vpisali 3 točke. Na turnirju so poleg domače ekipe sodelovale tudi ekipe NK Bela krajina in NK Krka, med tem ko se ekipa NK Brinje C turnirja ni udeležila.  V prvi tekmi z ekipo NK Bela karjina so naši cicibani izgubili z rezultatom 3:0, v drugi tekmi pa izgubili tudi z NK Krko z rezultatom 2:0. Prvi tekmi sta tako prinesli tekmovalno izkušnjo tako našim cicibnom, kakor našemu trenerskemu dvojcu Mario Radakoviæ in njegovemu pomočniku Marko Jankulov.  

2. prvenstveni turnir bo predvidoma čez štirinajst dni v črnomlju.