športno društvo NK Kolpa

EKIPA NK KOLPA U-10 SODELOVALA V FINALU ZIMSKEGA TEKMOVANJA »RAD IGRAM NOGOMET« V IDRIJI

Selekcija starejših cicibanov U-10 NK Kolpa, mladi nogometaši letnika 1999 in 2000, je v nedeljo 11. 4. 2010 v Idriji z nastopom v finalu tekmovanja več kot uspešno zaključila z zimskim tekmovanjem »Rad igram nogomet«, ki slovi kot neuradno državno prvenstvo najmlajših nogometašev v zimskem obdobju.

V finalu so poleg ekipe NK Kolpa nastopile še ekipe NK Idrija, NK Mura in NK Rudar Velenje. To tekmovanje je ena najbolj množičnih in priljubljenih Grassroots akcij pri nas, v katerem je čez celo zimo sodelovalo okoli 5600 mladih nogometašev-cicibanov iz vse Slovenije, odigranih pa je bilo prek 90 nogometnih turnirjev. Tudi UEFA ga je ocenila kot pomembno akcijo Grassroots programa v Sloveniji. Organizator je v finalu pripravil lep spremljajoči program, ki so ga vodili predsednik s sodelavci  šD Media šport, ki je tudi organizator tega tekmovanja, kot gostje pa sodelovali tudi predstavniki NZS, ambasador tekmovanja Aleš čeh, reprezentant Slovenije iz zlate generacije, in mediji. Organizator je udeležencem-tekmovalcem razdelil tudi uradne drese, s katerimi so nastopili v finalu, ki so igralcem ostali v trajni lasti.

NK Kolpa je nastopila z ekipo A in B, v konkurenci pa se šteje le rezultat ekipe A, saj je ena od pomembnosti tega tekmovanja, množičnost. Finalni turnir je bil izpeljan s polfinalno in finalno tekmo. Žreb je ekipi določil NK Mura kot polfinalnega tekmeca.

Po programu so s tekmovanjem prve začele ekipe B. Ekipa NK Kolpa B je polfinalno tekmo odigrala sproščeno in všečno, videlo se je, da z rezultatom niso obremenjeni, zaradi česar so  tekmeca nadigrali in zmagali  z rezultatom 3:0.

Z zmago se je NK Kolpa B uvrstila v finale, kamor se je iz drugega polfinalnega para uvrstila ekipa NK Idrija. NK Kolpa je igrala, imela igro pod kontrolo, vendar se je v rednem delu  tekma končala z rezultatom 2:2. Streljali so se kazenski streli,  po izvajanju kazenskih strelov pa je zmagala NK Idrija. NK Kolpa B je skupno zasedla 2. mesto med ekipami B.

Vrhunec prireditve pa se je nadaljeval s tekmovanjem ekip A. NK Kolpa A je prvo tekmo s polfinalnim tekmecem NK Muro začela odlično. Povedli so z uigrano akcijo, nakar pa so v prvi polovici tekme še nevarno ogrožali nasprotnikov gol. V drugi polovici pa se je razigrala ekipa NK Mure in zabila tri  gole. Rezultat polfinala je bil 1:3 za NK Muro.

S porazom v polfinalu pa je NK Kolpa A kot poraženec nadaljevala s tekmo za tretje mesto, kamor se je iz drugega polfinalnega para kot poraženec uvrstila tudi odlična ekipa NK Rudar Velenje.  Tekmo za tretje mesto pa je dobila ekipa NK Rudarja z rezultatom 4:0.

Končni vrstni red je bil: 1. NK Idrija, 2. NK Mura, 3. NK Rudar Velenje in 4. NK Kolpa.

Organizator je vsem udeleženim ekipam za udeležbo podaril še priznanja, pokale in pa medalje NZS. Finalna prireditev je bila tudi medijsko podprta, saj je bila posneta, in bo prireditev predvajana v oddaji Rad igram nogomet na RTV v nedeljo dne 16. 5. 2010.

Selekcija starejši cicibani šD NK Kolpa je tako svoje naporno in izjemno zimsko tekmovanje zaključila s 4. mestom v državi, kar je dokončno najboljši cicibanski klubski uspeh in zagotovo najboljši cicibanski ekipni uspeh v Občini Metlika na državnem nivoju. S tem uspehom pa je ekipa prinesla klubu tudi najlepše tekmovalno darilo ob njegovi 20. letnici delovanja.

Nogometaši cicibani, letnika 1999-2000, so dosegli izjemen uspeh kljub majhnosti svojega kluba in  težkim pogojem za trening, vseeno pa so se trdo in srčno vso zimo borili za barve kluba in za ime svojega domačega kraja, s čimer so ponesli ime kluba in občine v širšo športno javnost.


Legenda slovenskega nogometa Aleš čeh podeljuje naši ekipi medalje in priznanja.