športno društvo NK Kolpa

EKIPA SELEKCIJE U-10/U-9 NASTOPILA NA TURNIRJU I. FAZE ZIMSKEGA TEKMOVANJA »RAD IGRAM NOGOMET« IN ZMAGALA

šD NK Kolpa se v letošnji zimski sezoni 2010/2011 s selekcijo U-10 samostojno ni prijavila v zimsko tekmovanje »Rad igram nogomet«, ki neuradno slovi kot zimsko državno prvenstvo selekcij U8 in U10. To tekmovanje pod pokroviteljstvom Nogometne zveze Slovenije je ena najbolj množičnih in priljubljenih Grassroots akcij pri nas. V lanskem letu je šD NK Kolpa odlično nastopila v tekmovanju s selekcijo U-8, ki je na koncu kot 4. uvrščena ekipa v MNZ Ljubljana izpadla v II. fazi tekmovanja, in s selekcijo U-10, ki je nastopila v finalu, kjer je osvojila nehvaležno 4. mesto v državi. 
                                                     
Tokrat pa je na povabilo Vodje športnega programa mlajših selekcij pri NK Bela krajina, Spudiæ Vojka, selekcija U10/U9 pod imenom NK Bela krajina B nastopila na turnirju I. faze, ki ga je v soboto dne 18. 12. 2010 ob 13.00 uri organizirala NK Bela krajina v telovadnici Oš Mirana Jarca. Vse ekipe so nastopile z ekipami A in B, vendar se upošteva le rezultat A ekip, saj je namen tega tekmovanja množičnost.
Na turnir so bile s strani vodje tekmovanja delegirane ekipe NK BRINJE B, NK INTERBLOCK , NK BELA KRAJINA A in NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa). Zaradi vremenskih razmer se igranja na turnirju ni udeležila ekipa Interblocka.
Obe ekipi NK Kolpe sta tekme odigrale izredno všečno in rezultatsko zelo uspešno, naša golmana nista prejela nobenega gola, obe ekipi pa sta v svojih skupinah zasedli I. mesto na turnirju.

B.ekipe
NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa) : NK BELA KRAJINA A 4:0
NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa) : NK BRINJE B 2:0
NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa) : NK INTERBLOCK 3:0 B.B.

A.ekipe
NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa) : NK BELA KRAJINA A 2:0
NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa) : NK BRINJE B 0:0
NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa) : NK INTERBLOCK 3:0 B.B.

LESTVICA:
1. NK BELA KRAJINA B (selekcija NK Kolpa)
2. NK BRINJE B
3. NK BELA KRAJINA A
4. NK INTERBLOCK

V II. fazo se tako kot zmagovalka turnirja uvrsti ekipa NK BELA KRAJINA B (NK Kolpa), ki bo v II. fazi, v kateri bo na dveh turnirjih sodelovalo 8 najboljših ekip iz MNZ Ljubljana, nastopila kot združena ekipa NK BELA KRAJINA & NK KOLPA. Pohvalno in vzpodbudno je začeto prvo sodelovanje nogometnih šol iz obeh klubov belokranjske regije, ki je morda osnova širšega sodelovanja mlajših selekcij obeh nogometnih klubov.

čestitke selekciji in trenerju Džemiæ Elvirju za uspeh.