športno društvo NK Kolpa

EKIPA SELEKCIJE U-8 KOT 4. EKIPA V MNZ LJUBLJANA KONčALA TEKMOVANJE V ZIMSKEM TEKMOVANJU RAD IGRAM NOGOMET
šD NK Kolpa je v zimski sezoni 2009/2010 s selekcijo U-8  uspešno tekmovala v neuradnem dravnem prvenstvu v zimskem tekmovanju »Rad igram nogomet«, ki je ena najbolj množičnih in priljubljenih Grassroots akcij pri nas. V lanskem letu je doživela jubilejno deseto ponovitev in tudi letos  se kaže njena velika priljubljenost med osem in desetletniki po vsej Sloveniji, saj v tem tekmovanju sodeluje okoli 5000 mladih nogometašev-cicibanov iz vse Slovenije. Vsa zahvala za množičen odziv gre marljivim organizatorjem na posameznih MNZ-jih in Media športu, ki je s televizijskimi oddajami poskrbel za še večjo odmevnost in priljubljenost tako nogometa med mladimi kot same akcije, katero je tudi UEFA ocenila kot pomembno akcijo Grassroots programa v Sloveniji.

 
Tekmovanje poteka v 4. fazah, ki se je začelo v decembru 2009 s 1. fazo, v kateri je bilo organiziranih večje število turnirjev v okviru regionalne medobčinske zveze Ljubljana (naša selekcija NK Kolpa A je zmagala na turnirju v črnomlju). Zmagovalci turnirjev so se uvrstili v  2. fazo, v kateri  so bili koncem januarja 2010 izpeljani trije četrtfinalni turnirji v okviru regionalne medobčinske zveze Ljubljana (naša selekcija NK Kolpa A je zmagala v Metliki), v nedeljo dne 28. 2. 2010 ob 10.30 uri pa je bil v telovadnici Oš Ihan izpeljan še  dodatni četrtfinalni turnir v okviru regionalne medobčinske zveze Ljubljana, v katerega so se uvrstile štiri najbolje ekipe v MNZ Ljubljana, NK Kolpa A, Oš Primoža Trubarja VL1, črnuče 2 in Dragomer 1.
 
Končni vrstni red na turnirju:

 

ekipa

št.točk

 

1.

NK čRNUčE 2

9

 

2.

NK DRAGOMER 1

4

boljša gol razlika

3.

NK Oš PRIMOŽA TRUBARJA VL1

4

 

4.

NK KOLPA A

0

 

 

Naša selekcija je tako osvojila 4. mesto na turnirju, kar pomeni  dokončno 4. mesto v MNZ Ljubljana, s tem je zaključila  z zimskim  tekmovanjem v prvenstvu »Rad igram nogomet«. čestitke selekciji za lep uspeh, prav tako si zasluži vse pohvale tudi trener Dalibor Galinac -Dado.