športno društvo NK Kolpa

EKIPA STAREJŠI CICIBANI U-10 OSVOJILI 3. MESTO V DRŽAVI V ZIMSKEM TEKMOVANJU “Rad igram nogomet”

Selekcija starejših cicibanov U-10 NK Kolpa, mladi nogometaši letnika 2001, so v soboto 24.3.2012 v Podčetrtku z nastopom na finalnem turnirju zimskega tekmovanja "Rad igram nogomet" več kot uspešno zaključili letošnje zimsko obdobje.  NK Kolpa je dokončno osvojila 3. mesto v  tekmovanju RIN, ki slovi tudi kot neuradno državno prvenstvo desetletnikov.

V finalu so nastopile štiri najboljše ekipe letošnjega tekmovanja in sicer poleg ekipe NK Kolpa še NK Krško, NK Triglav Kranj in NK Rudar Velenje. Organizator šD Media šport je udeležencem-tekmovalcem razdelil tudi uradne NIKE drese, s katerimi so nastopili v finalu, ki so igralcem ostali v trajni lasti, ter komplet NIKE žog, ki bodo še kako prav prišle na treningih.

Finalni turnir je bil izpeljan s polfinalno in finalno tekmo. Žreb je našim fantom določil NK Krško kot polfinalnega tekmeca, katerega smo poznali in smo se zavedali, da je izredno neugoden.

Po programu so s tekmovanjem prve začele ekipe B. Ekipa NK Kolpa B je polfinalno tekmo in tekmo za 3. mesto izgubila, zaradi česar je osvojila 4. mesto.

Vrhunec prireditve pa se je nadaljeval s tekmovanjem ekip A. NK Kolpa A je prvo tekmo s polfinalnim tekmecem NK Krško izgubila, nakar pa je v tekmi za 3. mesto premagala poraženca drugega polfinalnega para, NK Rudar Velenje.  

Končni vrstni red je bil: 1. NK Triglav Kranj, 2. NK Krško, 3. NK Kolpa  in 4. NK Rudar Velenje.

Organizator je vsem udeleženim ekipam za udeležbo podaril še priznanja, pokale in pa medalje "Rad igram nogomet".

Selekcija starejši cicibani šD NK Kolpa je tako svoje naporno in izjemno zimsko tekmovanje zaključila s 3. mestom v državi, kar je dokončno najboljši cicibanski klubski uspeh in zagotovo najboljši cicibanski ekipni uspeh v Občini Metlika na državnem nivoju.

Nogometaši cicibani so dosegli izjemen uspeh kljub majhnosti svojega kluba in  težkim pogojem za trening, vseeno pa so se trdo in srčno vso zimo borili za barve kluba in za ime svojega domačega kraja, s čimer so ponesli ime kluba in občine v širšo športno javnost.