športno društvo NK Kolpa

IX. BOHNARJEV TURNIR VETERANSKIH SEKCIJ

V soboto 04.06.2022 se je v Športnem parku Podzemelj odvijal že 9. Memorialni turnir veteranskih selekcij. Na turnirju so poleg domače veteranske ekipe ŠD NK Kolpa sodelovale še ekipe Veterani NK Krim, Veterani NK Brinje Grosuplje ter Veterani ŠD Ponikve Videm Dobrepolje.

Ob 15. uri sta domača ekipa in ekipa NK Krim otvorili turnir. Kljub zelo vročemu vremenu, sta bili obe ekipi dobro nabrušeni in željni igre. Naša ekipa je kmalu po začetku uspela dvakrat zadeti, ampak žal sta bila oba gola iz prepovedanega položaja. Ekipa NK Krim je lepo vztrajala in uspela povesti z 0:1. Pa vendar našo ekipo to ni ustavilo in z lepimi napadi ter dobro obrambo uspela premagati nasprotnika z rezultatom 5:3.
Drugo tekmo sta odigrali veteranski ekipi NK Brinje Grosuplje in ŠD Ponikve Videm Dobrepolje. Tekma je bila skozi ves čas zelo izenačena, saj sta obe ekipi močno napadali, a tudi zelo dobro branili svoj gol. Po rednem delu gledalci zadetkov niso videli, so pa zato lahko uživali pri gledanju kazenskih strelov. Pri streljanju “penalov” je bila ekipa NK Brinje Grosuplje uspešnejša in se tako uvrstila na tekmo za 1. mesto.

V tekmi za tretje mesto sta se pomerili NK Krim in ŠD Ponikve Videm Dobrepolje. Tokrat je bila ekipa ŠD Ponikve Videm Dobrepolje bolj zbrana in natančnejša ter uspela zmagati z rezultatom 0:4 in s tem osvojila 3. mesto.
V finalu sta svoje moči merili ekipi ŠD NK Kolpa ter NK Brinje Grosuplje. Tekma je bila z obeh strani precej temperamentna. Naša ekipa si je že po prvem polčasu uspela priigrati lepo prednost in tudi tekmo privedla h koncuz z rezultatom 6:1.

Končni rezultat turnirja:

  1. mesto: ŠD NK Kolpa Veterani
  2. mesto: Veterani NK Brinje Grosuplje
  3. mesto: ŠD Ponikve Videm Dobrepolje
  4. mesto: NK Krim

Pokal za najboljšega igralca turnirja je prejel Žiga Kralj iz ekipe NK Brinje Grosuplje ter pokal za najboljšega strelca turnirja Džavid Jevrić iz ekipe NK Krim.

Po podelitvi pokalov in priznanj je sledilo prijetno druženje vseh ekip.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem ekipam za udeležbo, igralcem za “fair play”, sponzorjem in vsem, ki ste kakorkoli prispevali v organizaciji turnirja ter seveda tudi vsem navijačem, ki ste v športnem duhu prišli navijat za ekipe.

ŠD NK Kolpa Veterani