športno društvo NK Kolpa

IZJEMEN REZULTAT SELEKCIJ CICIBANOV V ZIMSKEM TEKMOVANJU »RAD IGRAM NOGOMET« – TURNIRJA II. FAZE V METLIKI
V nedeljo dne 31.01.2010 je šD NK Kolpa v telovadnici Osnovne šole Metlika v okvirju Nogometne zveze Slovenija organizirala dva regionalna medobčinska četrtfinalna turnirja II. faze zimskega tekmovanja »Rad igram nogomet« v sezoni 2009/2010 in sicer za mlajše cicibane selekcije U-8 in starejše cicibane U-10. Selekcija U-8 se je v drugo fazo uvrstila kot zmagovalka turnirja v I. fazi v črnomlju, selekcija U-10 pa se je v drugo fazo uvrstila kot  drugo uvrščena ekipa turnirja v I. fazi v Ljubljani.
 Ob 10.30 uri se je pričel turnir  1. skupine za mlajše cicibane selekcije U-8, v katero so bile razvrščene ekipe NK Kolpa A, NK Krka 1, NK Mirna A in NK Domžale B. Na turnir pa sta prišli in odigrali tekmo le NK Kolpa A in NK Domžale B. Zmagala je naša domača ekipa z visokim rezultatom 7:3. Regularno izpeljan turnir je tako dobila naša domača ekipa NK Kolpa A, ki se je z zmago  uvrstila v dodatni 4. turnir  regionalnega četrtfinalnega medobčinskega razigravanja v II. fazi. Na tem turnirju pa se bodo srečali trije zmagovalci in najbolje drugo uvrščena ekipa regionalnih četrtfinalnih turnirjev MNZ Ljubljana. Z navedeno zmago se je naša ekipa uvrstila med štiri najboljše ekipe v MNZ Ljubljani ter se bodo na dodatnem turnirju potegovali za nastop v III. fazi, kjer se bo srečalo 16 najboljših ekip v državi. Selekciji želimo veliko športne sreče in uspehov. Vse čestitke igralcem in trenerju Galinac Daliborju-Dadotu.
Lestvica mlajši cicibani U-8:
                                    št. točk
1. NK  Kolpa   A             9
2. NK  Domžale  B         6
3. NK  Krka 1                 0
3. NK Mirna A                0

 


Ob 13.00 uri pa se je pričel turnir 1. skupine za starejše cicibane selekcije U-10, v katero so bile razvrščene ekipe NK Kolpa, NK Krka, NK Rudar Trbovlje in NK Domžale. Vse selekcije so nastopale z ekipah A in vzporedno še z ekipah B, katerih rezultat pa se ne šteje v konkurenci. NK Kolpa A je z izredno borbeno igro odigrala tekme, s katerimi smo velikim nogometnim klubom pokazali, da imamo tudi v majhnem kraju mali,  a dober nogometni klub, v katerem tudi rastejo nogometni »nadebudneži«. V prvi tekmi je NK Kolpa premagala NK Rudar Trbovlje z rezultatom 4:2, v drugi tekmi smo po vodstvu remizirali z ekipo NK Krka z rezultatom 1:1, v tretji tekmi pa smo premagali še ekipo NK Domžale z rezultatom 2:1, kar nam je na koncu prineslo želeno 1. mesto na turnirju. NK Kolpa B pa kljub svoji borbenosti ni uspela zlomiti ekip velikih nogometnih klubov in je izgubila vse tekme, zaradi česar je na koncu osvojila zadnje 4. mesto med ekipami B. Z zmago ekipe A na turnirju pa sta se obe ekipi NK Kolpa uvrstili v III. fazo polfinalnih turnirjev, v katerih bo nastopalo 16 najboljših ekip v državi. S to uvrstitvijo je ekipa, kot ena od dveh najboljših ekip iz MNZ Ljubljana, dosegla izjemen rezultat in več kot pričakovano zastopa barve našega šD NK Kolpa. Turnirje III. faze bo v nadaljevanju vodila MEDIA šPORT. Selekciji želimo veliko športne sreče in še nadaljnjih uspehov. Vse čestitke igralcem in trenerju Galinac Daliborju-Dadotu, člani šD NK Kolpa pa se obvezujemo, da bomo selekcijo kot navijači pospremili tudi na naslednjem turnirju in ji pomagali k nadaljevanju uspeha.

Lestvica starejši cicibani U-10:
Ekipa A:
                                       št. točk
1. NK  Kolpa                     7
2. NK  Rudar Trbovlje       4
3. NK  Krka                       3
4. NK  Domžale                1
 Ekipa B:
                                        št. točk
1. NK  Krka                       9
2. NK  Domžale                6
3. NK  Rudar Trbovlje       3
4. NK  Kolpa                     0            
                                                                                                   

                                                                                                                                              Zmagovalci turnirja U-10 NK KOLPA Skupinski posnetek udeležencev turnirja U-10 v metliški telovadnici.

Več fotografij v foto galeriji.
Tam si lahko pogledate tudi nekaj fotografij  posnetih na prijateljski tekmi veteranov NK KOLPA in NK OLIMPIJA.