športno društvo NK Kolpa

Jubilej 30. let ustanovitve in delovanja kluba, Potrditev programov za prihajajočo sezono

Uprava šD NK sporoča, da kljub težkim razmeram pogojenim s situacijo korona virus in gospodarskimi razmerami aktivno delujemo naprej, stojimo za svojim programom in nadaljujemo zavzeto z delom.

Zaradi težke situacije smo se morali reorganizirati in prilagoditi.  S težkim srcem smo morali odpovedati zasluženo napredovanje naše članske ekipe v 3 .ligo.  Ponosni smo na doseženo 1.mesto, za katerega smo si vsi skupaj prizadevali. še enkrat čestitke zavzetim in zmagovitim igralcem, trenerju in celotni ekipi.

Enotno stališče uprave je bilo, da se zaradi spremenjene situacije in izjemno omejenih finančnih sredstev, saj so nam sponzorji zaradi svojih težav odpovedali dogovorjena sredstva, da nadaljujemo z nadaljevanjem članske ekipe v 4. ligi in ohranimo ter razvijamo vse mlajše selekcije od U7, U9, U11, U12, U 13  do U15.  članska ekipa ima vse možnosti, da nadaljuje tekmovanje in v svoje vrste vključi mladince in nekdanje mladince, ki lahko prispevajo k popolnjenosti članske ekipe. Strokovni kader smo zagotovili, prav tako bomo z vsemi napori zagotovili tudi potrebna sredstva za izpeljavo te selekcije in udeležbe v ligi. Vendar lahko popolnjenost ekipe zagotovi samo jedro članske ekipe, ki je lojalno klubu, ki v tem klubu vidi svojo prihodnost in prihodnost svojih naslednikov.

šD NK Kolpa deluje s pomočjo finančnih virov pridobljenih v večini od strani Občine Metlika, podjetja Kolpa d.d. in manjših sponzorjev ter vadnin, ki jih starši prispevajo za svoje otroke. Brez močne ekipe prostovoljcev, ki darujemo svojo energijo, prosti čas in svoja sredstva, ta klub ne bi obstajal.  Na tem mestu se zahvaljujemo prostovoljni ekipi, ki je motor tega kluba in ne bomo dovolili, da bi kdorkoli  z nespoštovanjem rušil naš klub.

V šD NK Kolpa  smo se zavezali vrednotam, ki jih prenašamo na naše mlade igralce in verjamemo, da bodo te vrednote bile trden temelj njihove prihodnosti. Za tem stojimo in od tega ne odstopamo.

Pravi Kolpaš je:

–     pošten,
–     delaven,
–     odgovoren,
–     timski igralec,
–     lojalen,
–     pogumen,
–     spoštuje druge in jim pomaga,
–     verjame vase in v klub,
–     skrbi za zdrav zmagovalen duh v zdravem telesu,
–     s svojimi dejanji in vedenjem ne sramoti sebe, svoje družine in NK Kolpa.

Vabimo vse Kolpaše, da trdno stopijo za svoj klub in pomagajo po svojih močeh v trenutni situaciji  podpirati in ustvarjati prihodnost kluba.

Ob tej priložnosti pa ob jubileju 30. let ustanovitve in delovanja kluba (datum ustanovne skupščine 10. 6. 1990) pa vsem članom in prijateljem kluba iskrene čestitke z željo, da bi še naprej tako dobro sodelovali in se, vedno znova, skupaj veselili uspehov in novih zmag.

Uprava šD NK Kolpa
Andrej Jerina, predsednik