športno društvo NK Kolpa

Klubske selekcije ŠD NK Kolpa zaključile jesensko obdobje v tekmovalni sezoni 2015/2016

Mlajše selekcije

 Klubske tekmovalne selekcije so uspešno končale jesenski del tekmovalne sezone 2015/2016. Ekipe so dosegle zastavljene tekmovalne rezultate. Na nivoju najmlajših, mlajših in starejših cicibanov (U7, U8, U9, U11) smo dosegli element množičnosti, kar smo si programsko zastavili na začetku prvenstva. Njihov tekmovalni cilj oz. rezultat se ne beleži, saj rezultat odigranih tekem ni v ospredju, odigrane tekme pa NK Kolpi dajejo zagotovilo, da se za prihodnost tekmovalnih selekcij v prihodnosti ni bati. V ostalih kategorijah mlajših selekcij pa so ekipe dosegle želene tekmovalne rezultate, ki smo si jih tudi kot cilj zastavili na začetku prvenstva.
Strokovno vodstvo je pripravilo program zimskih aktivnostih, zimska šola na Oš Metlika, Podzemelj in Semič pa se je v polnem obsegu tudi že začela.

Kadeti/mladinci

                                             

   U17
   
   
   U19
   

V tej tekmovalni sezoni pa sta belokranjska nogometna kluba na podlagi Tez o sodelovanju med nogometnima kluboma sklenila Sporazum in sestavila skupni belokranjski ekipi kadetov in mladincev. Kluba sta prepoznala potrebo in prednosti medsebojnega sodelovanja ter si zastavila ambiciozni tekmovalni cilj, da v Belo krajino ponovno pripeljemo višja ligaška tekmovanja na nivoju NZS. Na podlagi temeljnega cilja  obeh klubov pa bi tako zadržali čim večje število kakovostnih posameznikov v domačem okolju, ki se bi po mladinskem stažu lahko priključevali članskima ekipama NK Kolpe in NK Bele krajine. Ekipi kadetov in mladincev v skupni lestvici tekmovanja v 1. MNZ ligi zaostajata za konkurenti tako, da bo že v tej tekmovalni sezoni dosega zastavljenega cilja, uvrstitev v kvalifikacije za napredovanje v 2. kadetsko/mladinsko ligo NZS, težja.  http://www.mnzljubljana-zveza.si/index.cfm?Akc=tekmovanja&liga=%20915

člani

   

Nadpovprečne tekmovalne rezultate pa je dosegla naša članska ekipa. Minuli vikend je članska selekcija v Komendi odigrala še zadnjo tekmo v jesenskem delu prvenstva 3.SNL – center. Odpravili so se na sila težko gostovanje k NK  Komenda in se domov vrnili s pozitivnim rezultatom. Po nekoliko slabšem prvem polčasu in zaostanku, so v drugem polčasu strnili vrste in prišli do zasluženega izenačenja. Z malo sreče in predvsem zbranostjo bi se lahko domov vrnili celo s polnim plenom, a tokrat se morajo zadovoljiti tudi s točko. S to tekmo se je zaključil prvi del prvenstva in Kolpa je še na peti zaporedni tekmi ostala nepremagana ter v jeseni dosegla odlično tretjo mesto na prvenstveni lestvici.  Potrebno je omeniti tudi, da ima Kolpa z osmimi prejetimi goli na štirinajstih tekmah drugo obrambo lige. Manj golov (nobenega) je prejela samo vodilna Ivančna Gorica. http://www.mnzgkranj.si/index.cfm?akc=tekmovanja

članska ekipa se bo meseca februarja skupaj z mlajšimi dečki, starejšimi dečki in kadeti odpravila na krajše priprave v hrvaški Umag, prvenstvo pa se bo predvidoma nadaljevalo v drugi polovici marca prihodnje leto.