športno društvo NK Kolpa

KOLPA POPLAVILA KRŠKO
V nedeljo dne 21. 3. 2010 je Kolpa poplavila Krško. Kako je to mogoče?
Cicibani selekcije U-8 in U-10 šD NK Kolpa so v rumenih dresih na turnirju FAIR-PLAY CUP, ki ga je organiziral NK Krško v Krškem, igrali odlično in s svojo prikazano igro navduševali, ter osvojili skoraj vse lovorike. Obe selekciji sta nastopili v finalu.
Mlajši cicibani U-8, ki so se  v prvi fazi razigravali v telovadnici Sš Krško, so igrali v skupini B z NK Krško U8-2, NK Krško U7-1, NK Bela krajina 1 in NK Krško U8-3. Selekcija je tri tekme zmagala, tekmo z NK Krško U8-2 pa je izgubila. Vseeno se je ekipa zasluženo uvrstila neposredno v polfinale, ki pa se je nadaljeval v telovadnici Oš Leskovec pri Krškem. V polfinalu so se srečali z ekipo NK Krško U8-1, katero so premagali z rezultatom 3:0, in se uvrstili v finale, kjer jih je pričakala ekipa NK Krško U8-2. V finalu pa je naša selekcija vnovično izgubila od te iste ekipe, tokrat z rezultatom 2:0, in tako osvojila II. mesto na turnirju. Organizator je naši ekipi podelil pokal za drugo mesto, majice šole nogometa NZS, za najboljšega igralca na turnirju pa je bil izbran naš kapetan Žunič Aleš, ki je prejel tudi pokal.

kapetan Aleš Žunič, najboljši igralec na turnirju selekcij U-8
Starejši cicibani U-10, ki so nastopili z dvema ekipama, so se  razigravali v telovadnici Oš Leskovec pri Krškem. Ekipa NK Kolpa 2 je igrala v skupini A z NK Krško U10-3, NK Krško U10-1 in NK Bela krajina 1. Selekcija je izgubila vse tri tekme in se ni uvrstila v nadaljnje razigravanje. Ekipa NK Kolpa 1 je igrala v skupini B z NK Krško U9-1, NK Krško U10-2, NK Bela krajina 2. Skupina C pa se je razigravala v telovadnici Oš Senovo. Ekipa NK Kolpa 1 je pričakovano in suvereno opravila z razigravanjem v skupini in zmagala. V četrtfinalu se je srečala z ekipo NK Krško U10-3 in jo premagala z rezultatom 5:0. V polfinalu jo je počakala ekipa NK Krško U10-2, ki je prav tako morala priznati premoč naši ekipi in je izgubila z rezultatom 2:0. V finalu pa se je tako naša ekipa srečala s pravim rivalskim tekmecem, ki se je naši ekipi želel maščevati zaradi izločitve iz nadaljnjega tekmovanja Rad igram nogomet. To je ekipa NK Krka. Tekma finala med NK Kolpa 1 in NK Krka pa je bila tekma, ki sodi v finale. Povedla je naša ekipa in tekmo skoraj pripeljala do konca z minimalno prednostjo, vendar v zadnji sekundi, po zmedi v obrambi, je NK Krka izenačila in izsilila streljanje kazenskih strelov. Streljali so se trije streli. Naši trije strelci so zadeli v polno, naš vratar Vrbos Marko pa je  prvi strel NK Krke obranil, zaradi česar je NK Kolpa zmagala NK Krko z rezultatom 4:2 (3:1) in na turnirju osvojila I. mesto. Organizator je naši ekipi podelil pokal za prvo mesto, za najboljšega igralca na turnirju je bil izbran naš najboljši strelec Kočevar Domen, naš vratar Vrbos Marko pa je bil izbran za najboljšega vratarja, oba sta prejela pokala. Za nagrado pa je ekipa še prejela pogostitev s picami v Piceriji Margareta v Krškem, kjer je bila nagrada športno in ekipno razdeljena z igralci ekipe U10-2 in ekipo U8.

Domen Kočevar, najboljši igralec na turnirju selekcij U-10

Mario Vrbos, najboljši vratar na turnirju selekcij U-10