športno društvo NK Kolpa

Mednarodno sodelovanje na prijateljskem in strokovnem področju med nogometnima šolama ŠD NK Kolpa in SK, škola fudbala Vojvodina RMR

V petek 24. 5. 2013 je šD NK Kolpa obiskala selekcija U9, starši otrok in strokovno vodstvo Sportskog kluba, škola fudbala Vojvodina RMR. V poznih popoldanskih urah smo goste pričakali na Mednarodnem mejnem prihodu v Metliki, nakar smo odšli  v Picerijo Stari Pild, kjer je gostinc Kopinič Božo vojvodinske otroke pogostil s slastnih picah, ki so jim še kako teknile po dolgem potovanju. Po kratkem prvem spoznavanju so naši starši prevzeli gostujoče otroke v nočitev.

V soboto 25. 5. 2013 pa se je v klubskih prostorih in na igrišču v Podzemlju nadaljeval prvi del prijateljskega, športnega in strokovnega druženja. Naši selekciji U9 in U10 sta se pomerili v prijateljskih tekmah z vojvodinskih vrstnikih. Tekmi sta sodila naša sodnika Dušan Zirojevič in Mika Železnjak.

skupinska fotografija vseh sodelujočih

Po prijateljskem in športnem dogajanju pa sta strokovni vodstvi nogometnih šol v klubski učilnici izpeljali delovni strokovni posvet, v katerem so sogovorniki predstavili športni program šol, so se izmenjale strokovne in organizacijske izkušnje, prisluhnili pa smo tudi strokovni predstavitvi svojih knjig mednarodno priznanega nogometnega strokovnjaka prof. dr. Radosav Radivoj, ki je našim trenerjem podaril svoji knjigi z naslovom "Fudbal, tehnika-metodika-vežbe" in  "škola fudbala".

obiskala nas je tudi podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije g. Renata Brunskole

Drugi del sobotnega prijateljskega druženja pa je oganizacijski odbor pripravil in izpeljal pri Gasilskem domu GD Gradac v Gradacu.

Zahvala gostov iz Vojvodine gostiteljem iz NK KOLPA.