športno društvo NK Kolpa

MLAJŠE SELEKCIJE V PRIPRAVAH NA SPOMLAD

 ZIMSKA LIGA KELME V IVANčNI GORICI
 

V soboto 10.3. 2012 se je končalo tudi tekmovanje zimske lige Kelme open v Ivančni Gorici. Za naš klub je bil to izjemno pomemben zimski projekt, saj smo prvič tudi v tekmovalnem smislu zapolnili zimski čas za selekciji starejši dečki in mlajši dečki.  Tekmovalni pogoji čez zimo niso bili idealni, ampak občasno prej ostri, zaradi česar čestitke vsem igralcem, ki so tudi te zimske razmere vzdržali in odigrali prvenstvo. Hkrati se bi zahvalili sosednjemu klubu NK Bela krajina, katerih igralci so v skladu s pravilih občasno sodelovali v tekmah. Skratka pomembno je, da so igralci (tudi tisti iz U-12) pridobili veliko izkušenj z igranjem na velikem igrišču, kar se bo gotovo izkazalo v pomladanskem delu tekmovanja. Ob koncu je seveda sledila tudi podelitev pokalov najuspešnejšim ekipam lige, in sicer so prva tri mesta zasedle naslednje ekipe:
SELEKCIJA U-14:  Svoboda, Olimpija in Brinje,  
SELEKCIJA U-12: Brinje, Olimpija in Kolpa.

Več na spletni strani Nš Ivančna Gorica:
http://www.ns-ivancnagorica.si/index.php/zimska-liga-kelme-open-20112012

STAREJšI CICIBANI U10

Udeležba selekcije U10 na turnirju "4. Nogometni turnir Matija Gubec" v soboto 10.3.2012 v Krškem.  NK Krško je pripravil turnir na umetni travi, katerega se je udeležilo 8 ekip. Selekcija je po dolgem zimskem času prvič zaigrala zunaj, kar se je pri pripravljenosti igralcev in ekipe tudi poznalo. Ekipa je z veliko nihanja v povprečni igri dosegla odličen rezultat, saj je osvojila II. mesto (1. NK Bistrica, 2. NK Kolpa, 3. NK Krško, 4. NK Bistrica), za najboljšega igralca pa je bil izbran naš levokrilni igralec Michael Pavlovič. 

Več na spletni strani NK Krško:
http://www.nkkrsko.com/index.php?template=prikazPosCasObj&time_page_id=279&PHPSESSID=35022d8b4fc03ae3be7207b0cb857ef7

MLAJšI DEčKI U12

Udeležba selekcije U12 na turnirju "4. Nogometni turnir Matija Gubec" v nedeljo 11.3.2012 v Krškem. Tudi ta turnir se je izpeljal na umetni travi. Selekcija NK Kolpe je nastopila z eno ekipo. Razvrščeni smo bili v skupini z domačo ekipo NK Krško, NK Krko in NK Radeče. Prvo tekmo z NK Krško smo izgubili z rezultatom 2:1, z NK Krko igrali neodločeno 0:0, medtem ko je bila NK Radeče preslab naspronik, saj smo jih zmagali z rezultatom 4:0. V skupini smo se plasirali v nadaljne izločilne tekme, kjer pa smo se v četrtfinalu srečali z ekipo NK Maribor, ki pa so nas premagali z minimalnim rezultatom 1:0.


Več na spletni strani NK Krško:
NOVO

Mlajši dečki, učenci Oš Metlika, so dne 13.3.2012 s turnirsko zmago v črnomlju postali področni prvaki v malem nogometu za mlajše dečke v sezoni 2011/2012. Učenci Oš Metlika, ki pa izhajajo iz kolpine selekcije mlajši dečki U12, so na turnirju z naskokom premagali ekipe Oš Vavta vas, Dolenjske Toplice, šentjernej, šentrupert, Mirana Jarca iz črnomlja, Trebnje, Drska in Grm. Na turnirju so prejeli le en gol. čestiteke tudi iz NK Kolpa. 
http://www.osmetlika.si/index.php?option=com_content&view=article&id=224:rezultati-podronega-prvenstva-v-malem-nogometu-za-mlaje-uence&catid=23:novice&Itemid


MLAJšI CICIBANI U8

Udeležba selekcije U8 na 1.  turnirju NK Trebnje v nedeljo 11.3.2012 v Trebnjem, ki se je odigral v dvorani.

Naši najmlajši nogometaši so se v težki skupini pomerili z ekipami Trbovelj, Hrastnika in Kočevja. Proti Trbovljam so klonili z rezultatom 0:2, Hrastnik je z nekoliko športne sreče slavil z 1:0, proti ekipi Kočevja, ki pa bo tudi naš tekmec za prvo mesto v spomladanskem delu ligaškega tekmovanja, so naši nogometaši strnili vrste in zmagali z 1:0, kar je zadostovalo za 3. mesto v skupini in uvrstitev v naslednji krog. Tam jih je pričakala ekipa NK Komenda, ki je v svoji skupini osvojila 1. mesto. Žal so bili igralci iz Komende premočni in so na koncu slavili z 1:0.  
Naša ekipa je prikazala borbeno igro in napredek, ki se pri igralcih kaže skozi vso sezono, žal pa je včasih za večji uspeh potrebno tudi nekaj več sreče. Velja omeniti tudi, da so naši igralci na tem turnirju prvič igrali z neodbojno žogo in tudi z nekoliko drugačnimi pravili, kot je to v navadi na otroških turnirjih.