športno društvo NK Kolpa

MLAJŠI DEčKI U-12 NA TURNIRJU CORDIAL CUP V RADOMLJAH

MLAJšI DEčKI U-12 NA TURNIRJU CORDIAL CUP V RADOMLJAH
 

Mlajši dečki U-12 šD NK Kolpa, letnika 1998/1999, so se v nedeljo 8. 5. 2011 udeležili 2. kvalifikacijskega turnirja za Cordial Cup, ki ga je po mednarodni licenci glavnega organizatorja HG Sportpromotion (www.cordialcup.com) soorganiziral NK Radomlje v svojem prekrasnem nogometnem športnem parku v Radomljah. Gre za največji in najtežji turnir mlajših dečkov na področju Slovenije, igralo pa se je po sistemu 11 : 11 na velikem igrišču, kar je za to starostno selekcijo izjema, saj se v prvenstvu igra sistem 6+1 na polovici igrišča.
 
Naši mlajši dečki, ki sistem igranja 11:11 in igranje na velikem igrišču, šele spoznavajo, so odšli na turnir nabirati izkušnje. Organizator nas je razporedil v izjemno težko skupino, vendar so se naši igralci  na igrišču postavili odločno in iz tekme v tekmo igrali bolje.

Razvrstitev skupin:

Skupina A
Skupina B
Skupina C
      Skupina D
NK Interblock
NK Mengo 28
NK Radomlje
     NK Dob
ND Triglav 2000
NK Bravo
NK Brinje
      NK Olimpija
šD NK Kolpa
NK Domžale
NK Slovan
      NK Dekani
NK Kamnik
NK šenčur
NK CM Celje
      Nš NK Krško
Nš NK Maribor
FC Koper
NK Primorje Ajdovščina
       Nš Robert Koren   

V skupini smo izgubili vse tekme in sicer z NK Kamnik 2:1, ND Triglav 2000 6:0, NK Interblock 1:0 in Nš NK Maribor 4:0 ter tako zasedli 5. mesto, kar nas je nadalje peljalo na razigravanje za osvojitev mesta med 17. in 20. V prvem razigravanju smo naleteli na ekipo NK Mengo 28, katero smo premagali z rezultatom 3:0. Za osvojitev dokončnega 17. mesta pa smo s streljanjem kazenskih strelov premagali še ekipo Nš Robert Koren Dravograd z rezultatom 3:2.

 
Na turnirju je zmagala ekipa NK Olimpija, ki je v finalu premagala našo znanko iz skupine ND Triglav 2000. Z zmago na turnirju je NK Olimpija pridobila pravico sodelovati na finalnem turnirju Cordial Cupa 2011 v  Kitzbuhel, ki bo potekal od 10.- 13. junija 2011. Slovenskemu predstavniku želimo veliko športne sreče in uspeh.