športno društvo NK Kolpa

NAMENITE DO 0,5% DOHODNINE ŠD NK KOLPA

Prihajajo najlepši dnevi leta, ko se obdarujemo in zaželimo najboljše v prihajajočem letu. Prav tako lahko ob koncu leta to storite tudi vi.

Vsak davčni zavezanec lahko del svoje odmerjene dohodnine nameni kot donacijo družbeno pomembnim ustanovam. Lani smo v Sloveniji donacije v skupnem znesku 5,4 milijona evrov na tak način namenili 5.554 različnim upravičencem. Upravičenec, ki deluje v javnem interesu na področju športa, smo tudi ŠD NK Kolpa, kateri je mogoče nameniti del dohodnine. Časa za premislek je do 31. decembra.

V letu 2019 smo v NK Kolpi prejeli 142 donacij v skupnem znesku 2.101,46 eur  (https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/podrocja/dohodnina/letna_odmera_dohodnine/#c4618), za kar se vsem donatorjem zahvaljujemo.

Donacija je za vas brezplačna oz. brez finančnih posledic za vas kot davčne zavezance. ŠD NK KOLPA, kateri smo v letu 2020 praznovali 30. delovanja, vas naproša, da lahko del dohodnine – če je niste namenili komu drugemu, namenite našemu klubu. Kot morda veste, v Športnem društvu Nogometni klub Kolpa v tekmovalni sezoni 2020/2021 delujejo selekcije od Šole nogometa U7-U10, mlajših cicibanov cicibanov U9, starejših cicibanov U11, mlajših dečkov U13, starejših dečkov U15, pa vse do članske ekipe. Smo eno redkih društev-klubov v občini Metlika, ki intenzivno dela z mladimi in jih poizkuša usmeriti v zdrav način življenja. Pri nas trenira in aktivno nastopa veliko otrok z belokranjskega območja, ki zajema občine Metlika, in Semiča. Za nemoteno delovanje pa potrebujemo tudi izdatna finančna sredstva. Več o našem delovanju si lahko preberete na naši spletni strani na naslovu https://www.nk-kolpa.si.

KAKŠEN JE POSTOPEK Zavezanci za dohodnino morate izpolniti poseben obrazec (https://www.nk-kolpa.si/content.asp?sif_co=81) in ga podpisanega odnesite ali pošljite pristojnemu davčnemu organu do konca decembra za tekoče leto. Obrazec pa lahko oddate tudi preko eDavkov http://edavki.durs.si, tisti, ki imate elektronsko potrdilo. Enako storite vsi, ki ste upravičenca do donacij že določili v preteklih letih, pa ga želite sedaj spremeniti.