športno društvo NK Kolpa

NEKAJ ZMAG, NEKAJ NEODLOčENIH, NEKAJ PORAZOV

čLANI

članska ekipa je v sredo, 13.10.10 v 9. krogu Regionalne Ljubljanske LEGEA lige 10/11 gostovala v Podgorici – na igrišču NK Belinka pri NK Bravo šTUDENT. Domov so odšli praznih rok saj so izgubili z 1:0. V usodni 20 minuti je zadel Trifkovič Dejan.

članska ekipa je 17.10.10 v 10. krogu Regionalne Ljubljanske LEGEA lige 10/11 na domačem igrišču v Podzemlju gostila nogometaše NK Komenda. Borbena igra na razmočenem igrišču je bila odločena v 19. minuti, ko je za domače zadel Rudi Vancaš Požeg in postavil končni rezultat 1:0. Na tekmi so bili podeljeni tri rumeni kartoni domačim igralcev, pri gostojočih je en igralec dobil rumeni karton, v 73. minuti pa je sodnik izključil Žinič Igorja iz NK Komenda.


MLADINCI U-18

Mladinska ekipa je v 8. krogu Mladinske 2. lige v soboto, 16.10.10 na domačem igrišču v Podzemlju gostila ekipo FC Ljubljana in zmagala z rezultatom 3:1 (2:1). Strelci za NK Kolpa so bili: Poljak Matej (21′), Žugelj Mitja (43′), Dedič Edis (92′), edini zadetek za goste je dosegel Hari Vajda Max (45′).

STAREJšI DEčKI U-14

Selekcija starejših dečkov U-14 je v soboto 16.10.10 odigrala 6. krog tekmovanja v 2. ligi starejši dečki 10/11. Iz gostovanja v Ljubljani pri NK črnuče so prinesli tri točke. Zmagali so z rezultatom 3:1 (1:2). Kolpin napadalec Malnar Miha je dosegel hattrick (13`, 29`, 66`), za domačine je edini zadetek dosegel Bohinc Žan (17′).

MLAJšI DEčKI U-12

V soboto dne 16.10.2010 ob 13.00 uri so mlajši dečki U-12 odigrali tekmo VIII. kroga II. lige MNZ Ljubljana. V goste so odšli k ekipi NK Arne Tabor 69 v Ljubljano-šentvid. Prvenstvo je dolgo in naporno, selekcija pa se že srečuje z utrujenostjo, boleznimi in poškodbami, kar postaja težava, vendar ekipa ne popušča, saj se igralci zavedajo uspeha, na katerega ciljajo. Ekipa A ponovno ni izgubila tekme in je priigrala rezultata 2:0 in 6:1, ekipo B pa spremlja "prekletstvo" neodločenih izidov, saj je prvo tekmo spet remizirala z rezultatom 1:1, čeprav je v igri prekašala svoje nasprotnike, drugo tekmo pa je zmagala z rezultatom 2:0. Ekipi NK Kolpa sta tako skupno osvojili novih pomembnih 10 točk in na lestvici selekcija zaseda mesto pri vrhu lestvice, ki ji suvereno zagotavlja uvrstitev v višjo I. ligo. Do konca jesenskega dela prvenstva so le še tri krogi, ki jih je potrebno odigrati na visokem nivoju, s čimer si bi priigrali zadovoljivo prednost pred spomladanskim nadaljevanjem.

V nedeljo 24.10.2010 ekipa NK Kolpa igra na domačem stadionu v Podzemlju, v goste pa ji prihaja ekipa NK Livar I. Gorica.

STAREJšI CICIBANI U-10

V soboto dne 16.10.2010 ob 10.30 uri so starejši cicibani U-10 odigrali redno prvenstveno tekmo VII. kroga skupine D MNZ Ljubljana. V goste so odšli k ekipi NK Mirna v Mirno. Tokrat pa so se srečali s čvrsto in uigrano ekipo, ki se našim igralcem ni dovolila razigrati, ampak jih je prisililia k številnim napakam v vseh fazah igre, ki so jih nasprotniki kaznovali. NK Kolpa je izgubila z rezultatom 6:1 (2:0), vendar selekcija na lestvici skupine D še vedno zaseda odlično 2. mesto. Edini zadetek za NK Kolpa je dosegel Pavlovič Michael. Zadetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.
http://www.youtube.com/watch?v=lAUHrzGY42Y
V prihajajočem vikendu selekcija v nedeljo 24. 10. 2010 ponovno odhaja v goste in sicer k ekipi NK Litija.

CICIBANI U-9

Selekcija cicibanov U-9 NK Kolpa je v nedeljo dne 17. 10. 2010 ob 13.00 uri odigrala zadnji IV. prvenstveni turnir v skupini 2 MNZ Ljubljana, v jesenskem delu prvenstva, ki ga je v mrzlem, deževnem vremenu organizirala domača ekipa NK Krka v Novem mestu. Poleg domače ekipe NK Krka sta na turnirju sodelovali še ekipi iz skupine in sicer NK Bela krajina in NK Kolpa, ekipa NK Kočevje VL pa na turnir ni prišla. NK Kolpa je turnir ponovno odigrala suvereno in prepričljivo ter tekmecem dokazala, da so tudi letos najboljši. V prvi tekmi je NK Kolpa premagala NK Krko z rezultatom 1:0 (evrogol si lahko ogledate na http://www.youtube.com/watch?v=lAUHrzGY42Y), v drugi tekmi pa so cicibani NK Kolpa popolnoma nadigrali še sovrstnike iz NK Bele krajine in jo premagali z rezultatom 4:1, seveda so vse udeležene ekipe na turnirju zabeležile še zmago brez boja z NK Kočevje VL z rezultatom 3:0. NK Kolpa je tako že drugič v tem delu prvenstva zbrala vseh 9 točk, seveda obdržala vodstvo v skupini in svoje vodstvo pred zasledovalci še povečala. V skupini vodi NK Kolpa s skupno zbranimi 29 točkami, sledi NK Krka z 19 točkami, NK Bela krajina z 19 točkami (slabša gol razlika), zadnja ekipa, ki pa je dosedaj prikazala dejansko tudi najslabšo pripravljenost pa je NK Kočevje VL, ki ima zbrane le 3 točke.
Navedena prednost pridelana v jesenskem delu prvenstva ne zagotavlja lahke spomladi, zaradi česar mora selekcija v zimskem času pridno in marljivo trenirati, če se želi že v drugo udeležiti zaključnega turnirja najboljših v MNZ Ljubljana.

CICIBANI U-8
Selekcija cicibanov U-8 NK Kolpa pa je v soboto, 16.oktobra 2010 ob 10.uri ravno tako odigrala zadnji IV. prvenstveni turnir v 6. skupini MNZ Ljubljana v jesenskem delu nogometnega prvenstva. Turnirja so se poleg organizatorjev in domačinov ekipe Brinje B , udeležile še NK šentjernej, NK Livar iz Ivančne gorice in NK Kolpa iz Podzemlja. V zelo hladnem in oblačnem vremenu so naši najmlajši nogometaši izgubili srečanje z 6:0. proti NK šentjerneju, domačini NK Brinje B pa so nas premagali z 2:1. Na zadnjo tretjo tekmo so se cicibani NK Kolpa le privadili na težke razmere in proti NK Livarju iztržili neodločeno 2:2. Kljub slabšemu izkupičku točk velja pohvalit vse igralce za borbenost in starše , ki so svoje najmlajše nogometaše močno spodbujali. Ob koncu jesenskega dela v 6.skupini MNZ Ljubljana cicibani U-8 NK Kolpa zasedajo odlično 2. mesto.