športno društvo NK Kolpa

NK Kolpa bo v letu 2020 praznovala 30. letnico delovanja

 šD NK Kolpa v letošnjem letu, ki sovpade s 100. obletnico delovanja MNZ Ljubljana, obeležuje jubilejno 30. letnico delovanja, ki jo bomo v juniju 2020 tudi slavnostno praznovali. športno društvo Nogometni klub Kolpa se je organiziralo kot nogometni klub na ustanovnem sestanku članov društva 10. junija 1990, torej smo v 30. letu neprekinjenega organiziranega nogometnega delovanja in sodelovanja v državnem sistemu tekmovanja. 

V ustanavljanju je organizacijski odbor, ki bo pripravil in izpeljal slavnostno sejo. Naslednji dan pa bodo naše selekcije na stadionu v Podzemlju gostile povabljene gostujoče ekipe ter z njimi odigrale prijateljske tekme. 

V letu 2010, ob praznovanju 20. letnice, smo v klubu izdali Publikacijo  "20 let šD NK Kolpa, katerih podatke je zbral in publikacijo uredil Janez Vraničar – Luigi. Morda si ob novi prihajajoči obletnici člani društva in prijatelji kluba spet malo osvežimo spomine s prebiranjem klubske zgodovine;
 https://www.nk-kolpa.si/Upload/files/NK%20Kolpa%2020%20web.pdf

Tudi za obdobje zadnje dekade 2010-2020 pripravljamo nadaljevanje klubske Publikacije, ki bo prvič javno objavljena na slavnostni seji.