športno društvo NK Kolpa

NK KOLPA PO DVEH LETIH SPET V FINALU TEKMOVANJA “Rad igram nogomet”

Desetletniki NK Kolpe so v sezoni 2009/2010 po zelo uspešni sezoni igrali v final four turnirju zimskega tekmovanja »Rad igram nogomet«, kjer so osvojili 4. mesto v državi. Že po dveh sezonah pa se je NK Kolpa vnovično uvrstila v finale, kar ne uspeva niti največjim klubom in mestom v državi.
 
Letošnja generacija kolpinih desetletnikov, letnik 2001, nadaljuje s svojim uspešnim nastopanjem tudi v letošnji sezoni. Selekcija, ki je v svojih selekcijskih nastopih v minulih sezonah  nastopila na vseh zaključnih turnirjih najboljših ekip sezon v okviru prvenstva Medobčinske nogometne zveze Ljubljana, kar jo kot otroško ekipo zagotovo visoko rangira v največji nogometni regiji, ni popustila  niti v letošnji zimski sezoni, v kateri je požela odlične rezultate in uspehe ter se uvrstila v final four turnir zimskega tekmovanja »Rad igram nogomet«, ki bo po zagotovilih organizatorja izpeljan koncem marca, kjer bo NK Kolpa zagotovo resen tekmec za osvojitev prestižnega naslova »državni prvak zimskega tekmovanja Rad igram nogomet«, kar je za to starostno kategorijo nogometašev najvišji naslov na nivoju državnega tekmovanja pod okriljem NZS.

Zimsko tekmovanje »Rad igram nogomet« oz. morda bolj poznano kot tekmovanje RIN je ena najbolj množičnih in priljubljenih Grassroots akcij pri nas, v katerem čez celo zimo sodeluje okoli 5800 mladih nogometašev-cicibanov iz vse Slovenije in se odigrajo številni turnirji v vseh fazah tekmovanja. To tekmovanje je tudi UEFA ocenila kot pomembno akcijo Grassroots programa v Sloveniji. NZS je s tem tekmovanjem zapolnila zimski premor in omogočila najmlajšim nogometašem, da igrajo najbolj priljubljeno igro tudi pozimi in da se v tekmovanju srečajo tudi z nogometnimi ekipami ostalih nogometnih regij.
 
Ekipa U10 šD NK Kolpa je svoj nastop v tem tekmovanju začela s turnirjem I. faze, ki ga je v organizaciji NK Bele krajine dne 3.12.2011 odigrala v črnomlju. V tem turnirju je bila naša ekipa boljša od NK Bele krajine A, NK Bele krajine B in NK Kočevje ter se kot zmagovalka turnirja uvrstila v nadaljnjo II. fazo. Nadaljevanje tekmovanja smo šD NK Kolpa organizirali dne 29.1.2012 v domači metliški telovadnici. Poleg NK Kolpe so na tem turnirju nastopile ekipe NK Radomlje, NK Ilirija 1911 in NK Rudar Trbovlje, katerega so naši desetletniki spet zmagali in se neposredno uvrstili v polfinale.
 
Polfinalni turnir III. faze se je po delegiranju Nogometne zveze Slovenije dne 4.3. 2012 spet odigral v metliški telovadnici. Na turnir so bile delegirane najboljše ekipe tega letošnjega tekmovanja iz zahodnega dela nogometnih regij in sicer NK šenčur, NK Brda, MNK Izola ter seveda domača NK Kolpa. V šD NK Kolpi smo pripravili organizacijo turnirja na visokem nivoju, kar so nam priznali tudi gosti in prisotni koordinator grassroots programa NZS, g Rajko Korent. Pred začetkom turnirja sta govornika g. Jože Mozetič, podpredsednik šD NK Kolpa in ravnatelj Oš Metlika, ter podžupan v začasni funkciji župana Občine Metlika, g. Darko Zevnik, pozdravila udeležence tekmovanja, njihove trenerje, predstavnike klubov ter seveda številne starše in druge navijače. Na turnirju so bili prisotni tudi predstavniki medijev Dolenjski list, Vaš kanal (http://www.vaskanal.com/novice/sport/15545-radi-igrajo-nogomet.html), Fokus Metlika (http://fokusmetlika.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1085:radigramnogomet2012&catid=58:novice2012&Itemid=53), ki bodo zagotovo pripravili novice za širšo javnost. Turnir se je v nadaljevanju povsem odvil po željah in tihem pričakovanju. Kolpa je povsem preplavila in v vseh elementih nogometne igre nadigrala nasprotnika, saj je zadela 6 golov, prejela pa ni nobenega. Med turnirjem je koordinator grassroots NZS, g Rajko Korent, izpeljal tudi testiranje motoričnih sposobnosti na poligonu krivočrtnega teka brez in z žogo, v katerem so naši otroci dosegli dobre rezultate, in upamo, da bo kateremu razultat prinesel nagrado sponzorja NZS Hypo Alpe Adria, več dnevne nogometne počitnice za 20 mladih nogometašev imenovan »Hypo camp za desetletnike«. Vse čestitke igralcem, trenerju selekcije Džemič Elvirju-Elotu in trenerju vratarjev šebuk Nikoli, ki sta odlično pripravila ekipo.

 
REZULTATI:
Ekipa A
Kolpa : šenčur 2:0
Brda : Izola 1:0
Kolpa : Brda 1:0
šenčur : Izola 2:1
Izola : Kolpa 0:3
Brda : šenčur 3:0
 
1. šD NK Kolpa            9 tč
2. NK Brda                    6
3. NK šenčur                3
4. MNK Izola                 0

Ekipa B
Kolpa : šenčur 1:2
Brda : Izola 1:0
Kolpa : Brda 0:1
šenčur : Izola 4:0
Izola : Kolpa 0:1
Brda : šenčur 3:2

1. NK Brda                    9 tč
2. NK šenčur                 6
3. šD NK Kolpa            3
4. MNK Izola                 0
 

Selekcija starejši cicibani šD NK Kolpa bo tako svoje naporno in izjemno zimsko sezono zaključila s finalnim nastopom RIN, v katerem bo poskušala izboljšati rezultatski uspeh svojih starejših klubskih soigralcev iz sezone 2009/2010. Že do sedaj so dosegli izjemen uspeh kljub majhnosti svojega kluba in težkim pogojem za trening, vseeno pa so se trdo in srčno vso zimo borili za barve kluba in za ime svojega domačega kraja, s čimer bodo in so ponesli ime kluba in občine v širšo športno javnost.

Prva finalista sta tako že znana in sicer poleg NK Kolpe še NK Rudar Velenje (http://www.radigramnogomet.si/clanek.php?vid=20120215100230229).