športno društvo NK Kolpa

Prvenstveni derbi med prvouvrščeno NK Kolpa in drugouvrščeno NK Cockta Kresnice v Podzemlju v soboto, 28. 9. 2019, s pričetkom ob 16.00. Iztržek od prodanih vstopnic bomo namenili Krisu

    

Prvenstveni derbi med prvouvrščeno NK Kolpa in drugouvrščeno NK Cockta Kresnice v Podzemlju v soboto, 28. 9. 2019, s pričetkom ob 16.00.

Tudi šD NK Kolpa se priključuje vseslovenski humanitarni akciji zbiranja denarja za nakup zdravila za 19. mesečnega Krisa. Izkupiček za prodane vstopnice ogleda naše članske tekme med NK Kolpa in NK Kresnice bo nakazan na TRR Društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki društva za humanitarno pomoč zdravljenja 19-mesečnega Krisa iz Kopra, ki se je rodil z redko genetsko boleznijo, spinalno mišično atrofijo tipa 1 (SMN 1). Gre za bolezen, zaradi katere telo ne proizvaja potrebne beljakovine, posledica tega pa je odmiranje mišic. Ima najhujšo obliko že omenjene bolezni, v primeru katere mišice, ki so potrebne za hranjenje in dihanje, počasi odmirajo. Zdravniki so mu na začetku napovedali največ osem mesecev do enega leta življenja.

Da bi Kris zaživel normalno, in morda postal v prihodnosti tudi nogometaš, pa bi mu lahko pomagala genska terapija (gre za zdravilo zolgensma), ki naj bi pozdravila spinalno mišično atrofijo. Težava nastane, ko je govora o denarju, saj zdravljenje stane vrtoglavih 2,5 milijona dolarjev, kar nanese 2,3 milijona evrov.

Več na:

https://www.bibaleze.si/clanek/malcek/kris-spinalna-misicna-atrofija-dobrodelna-akcija-drustvo-palcica-pomagalcica.html

Do zdravila mu lahko pomagate tudi vi!

Nakažite znesek na TRR:SI56 0510 0801 6627 635 Palčica pomagalčica Namen nakazila: za Krisa.
Donirate lahko tudi preko SMS sporočila KRIS5 na 1919 
(5 evrov).

Vabljeni na ogled nogometne tekme, po kareri bomo iztržek od prodanih vstopnic za ogled humanitarno, dobrodelno namenili za zdravljenje otroka Kris.