športno društvo NK Kolpa

ŠD NK Kolpa dvignila svojo klubsko zastavo, Uspešen zaključek 4. poletnega nogometnega turnirja Kolpa 2014 za mlajše selekcije, Krstni nastop članske ekipe v 1. krogu 3. SNL-center

šD NK Kolpa dvignila svojo klubsko zastavo

šD NK Kolpa je po večmesečnem natečaju za pripravo podlag in osnutkov za klubsko zastavo ter po izboru pred začetkom nove tekmovalne sezone 2014/2015 dvignila svojo klubsko zastavo, ki vihra na drogu pred klubsko stavbo.

Uspešen zaključek 4. poletnega nogometnega turnirja Kolpa 2014 za mlajše selekcije 

šD NK Kolpa je v soboto 23. 8. 2014  v svojem športnem parku v Podzemlju zadovoljivo izpeljala 4. poletni nogometni turnir za mlajše selekcije z mednarodno udeležbo. Glavni namen je dosežen, otroško druženje na igrišču in ob igrišču, kolikor je celodnevno deževje sploh dopuščalo, ter seveda test pripravljenosti pred prihajajočo tekmovalno sezono, ki se za mlajše dečke in cicibane  začne v soboto
30. 8. 2014.  Žal smo morali tudi letos zaradi napovedanega nadaljevanja deževja odpovedati nadaljevanje turnirja v nedeljo 24.8.2014, ko bi zaigrali še cicibani U11.

 MLAJšI DEčKI U13

Na turnirju so tako nastopili mlajši dečki ekip NK KOLPA, NK BELA KRAJINA, NK TREBNJE, NK KOčEVJE, NK VIR in NK OGULIN iz Hrvaške. Vse tekme, ki so se letos igrale po novem pravilu 8+1, so bile izredno napete, borbene in v duhu Fair playa, kar so s svojim prispevkom zagotavljali tudi naši sodniki. Po propozicijah so se ekipe sprva medsebojno razigrale v dveh skupinah. V drugem delu tekmovanja pa so se ekipe razigravale za osvojitev mest 5-6, polfinale in finale.

  
UVRSTITEV PO PRVEM DELU RAZIGRAVANJA:
  
A skupina
 
       1.    NK Kolpa
       2.    NK Bela krajina
       3.    NK Vir

B skupina

       1.    NK Kočevje
       2.    NK Trebnje
       3.    NK  Ogulin

  
KONčNA UVRSTITEV: 
 

  1. NK Kolpa
  2. NK Kočevje
  3. NK Trebnje
  4. NK Bela krajina
  5. NK Ogulin
  6. NK Vir 

  

Turnir je tako drugo leto zapovrstjo osvojila domača ekipa. čestitke!

Na turnirju smo vsem sodelujočim ekipam podelili priznanja za sodelovanje, prvim trem ekipam pokale, ekipi NK Vir  priznanje za Fair Play, najboljšemu strelcu iz NK Bela krajina, Žiga Dajčman, pa priznanje, medaljo  in pokal.

Priznanja najuspešnejšim sta podeljevala predsednik šD NK Kolpa Anton Vraničar in športni vodja Vojko Spudiæ.                                                

Vsem sodelujočim ekipam želimo veliko športnih užitkov in uspehov v prihajajoči tekmovalni sezoni ter si želimo, da se čez leto dni, na tradicionalnem že  5. poletnem nogometnem turnirju za mlajše selekcije, zopet srečamo. Prijavljenim ekipam U11 pa se opravičujemo zaradi odpovedi, kateremu je botrovalo vreme, katerega pa nismo mogli regulirati, in pa povsem uničeno pomožno igrišče, na katerem smo odigrali turnir mlajših dečkov.
 
Na koncu se bi radi zahvalili vsem, ki so pomagali pri izvedbi navedenega turnirja, organizacijskemu odboru, selekciji  U13, trenerjem, vodjem selekcij, staršem, in drugim, še posebej sodnikoma Vraničar Bor in Aleš Bajuk ter drugim, ki smo jih morda nehote pozabili.

Krstni nastop članske ekipe v 1. krogu 3. SNL-center

članska ekipa NK Kolpa pa je v nedeljo 24. 8. 2014 v Podzemlju pred številnim občinstvom odigrala krstni nastop 1. kroga v 3. SNL-center. V goste je prišla močna ekipa NK Zagorje, ki je našo ekipo visoko premagala z rezultatom 0:5 (0:2).