športno društvo NK Kolpa

ŠD NK KOLPA V LETOŠNJI SEZONI USPEŠNO NASTOPA V ZIMSKEM TEKMOVANJU “RAD IGRAM NOGOMET”

šD NK Kolpa tudi letos sodeluje in uspešno tekmuje v zimskem tekmovanju “Rad igram nogomet”, morda bolj poznato kot tekmovanje RIN za osem in desetletnike. Gre za pomemben in s strani UEFA visoko ocenjen grassroots program Nogometne zveze Slovenije, v katerem sodeluje večina nogometnih klubov in veliko osnovnih šol iz vseh nogometnih regij. V NK Kolpi smo tako v tem zimskem obdobju sezone 2011/2012  nastopili z ekipo selekcije U10, ki nastopa z ekipo A in B, ter z dvema ekipama  selekcije U8. V prvi fazi pa je kar dvema Kolpinima ekipama uspel preboj v nadaljevanje tekmovanja in sicer ekipi U10 in eni ekipi U8.

V nedeljo 29. 1. 2012 so se odigrali turnirji II. faze, ki se je zaradi množičnega sodelovanja ekip razigrala še pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ljubljana.

S pričetkom ob 11.00 uri je šD NK Kolpa v telovadnici Osnovne šole Metlika organizirala nogometni kvalifikacijski turnir 1. skupine II. faze zimskega tekmovanja RIN U10, v katerem so poleg domače ekipe NK Kolpa, nastopile še ekipe NK Radomlje, NK Ilirija 1911 A in NK Rudar Trbovlje. Vse selekcije so nastopale z ekipah A in vzporedno še z ekipah B, katerih rezultat pa se ne šteje v konkurenci, saj gre v tem tekmovanju tudi za pomemben element množičnosti. Pozdravni nagovor sodelujočim igralcem je pred začetkom turnirja prispeval ravnatelj Oš Metlika, Jože Mozetič, ki je povdaril  pomembnost tovrstnega otroškega tekmovanja in na fair play v nogometu.

http://www.radigramnogomet.si/clanek.php?vid=20120201121253549

Obe Kolpini ekipi desetletnikov sta turnir odigrali zelo odgovorno, prikazali tehnično všečno in borbeno igro, ki je na koncu prinesla želen uspeh. Zmaga na turnirju in uvrstitev v III., polfinalno fazo, tekmovanja RIN. S tem uspehom se je ekipa uvrstila med 16 ekip v državi in bo odigrala polfinalni turnir v zahodnem delu države, kjer se bo pomerila z najboljšimi ekipami iz nogometnih regij MNZ Koper, MNZ Nova gorica in MNZG Kranj. MNZ Ljubljano bosta tako v nadaljevanju tega tekmovanja, v polfinalnih turnirjih, zastopali ekipi NK Kolpa in NK Brinje, ki je zmagalo na turnirju 2. skupine odigranem istega dne v šC Triglav v Ljubljani-Bežigrad.

Poročilo o odigranem turnirju: 
U10 EKIPE A 

Rezultati: 

Kolpa:Radomlje                          0:0
Ilirija 1911 A:Rudar Trbovlje     1:0
Kolpa:Ilirija 1911 A                   1:0
Radomlje:Rudar Trbovlje           1:2
Rudar Trbovlje:Kolpa                1:4
Ilirija 1911 A:Radomlje              2:1 

Lestvica:
1. NK Kolpa                      7 tč 
2. NK Ilirija 1911 A         6 tč
3. NK Rudar Trbovlje      3 tč
4. NK Radomlje               1 tč

U10 EKIPE B 

Rezultati:
Kolpa:Radomlje                           0:0
Ilirija 1911 A:Rudar Trbovlje      2:1
Kolpa:Ilirija 1911 A                    0:1
Radomlje:Rudar Trbovlje            0:2
Rudar Trbovlje:Kolpa                 0:0
Ilirija 1911 A:Radomlje               2:1 

Lestvica:
1. NK Ilirija 1911 A         9 tč
2. NK Rudar Trbovlje     4 tč
3. NK Kolpa                     2 tč 
4. NK Radomlje               1 tč


S pričetkom ob 15.30 uri pa je MNZ Ljubljana v balonu šC Triglav v Ljubljana Bežigrad organizirala nogometni dodatni kvalifikacijski turnir II. faze zimskega tekmovanja RIN U8, v kateremu so poleg ekipe NK Kolpa B, nastopile še ekipe NK Radomlje-rumeni, NK Interblock 3 in NK Radomlje-modri. Kolpina ekipa pa ni ponovila tekmovalnega uspeha svojih starejših klubskih prijateljev, saj je na turnirju enkrat remizirala in dvakrat izgubila, zaradi česar je osvojila 4. mesto in izpadla iz nadaljnega tekmovanja. 

Poročilo o odigranem turnirju:

U8 

Rezultati:

Radomlje-rumeni:Kolpa B                3:3
Radomlje-modri:Interblock 3             6:1
Kolpe B:Interblock 3                          0:6
Radomlje-rumeni: Radomlje-modri     6:5
Radomlje-modri:Kolpa B                  10:2
Radomlje-rumeni:Interblock 3            7:0

Lestvica: 
1. NK Radomlje-rumeni     7 tč 
2. NK Radomlje-modri        6 tč 
3. NK Interblock 3               3 tč 
4. NK Kolpa B                     1 tč