športno društvo NK Kolpa

SELEKCIJI ŠD NK KOLPA U-10 IN U-12 SODELOVALI NA 3. MEDNARODNEM NOGOMETNEM FESTIVALU

 
Selekciji U-10 in U-12 NK Kolpa sta se za konec tekmovalne sezone udeležili še tekmovanja na 3. mednarodnem nogometnem turnirju za mlajše selekcije »Trofej dječji nogomet 2011« v Karlovcu, ki sta ga organizirala šola nogometa »DJEčJI NOGOMET« in spletni nogometni portal www.djecjinogomet.com v sodelovanju Nogometnega centra Karlovac. Turnir se je odigral na pomožnih igriščih športnega parka NK Karlovac, na katerem so sodelovale ekipe iz celotne Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Italije in seveda iz Slovenije. NK Kolpa je na tem turnirju sodelovala že drugo leto zapovrstjo.


MLAJšI DEčKI U-10

V četrtek, 23. 6. 2010, je prva nastopila selekcija U-12. Na turnirju je sodelovalo 30 ekip. Ekipe so bile razporejene v 7 skupin. Naša selekcija je igrala v grupi D, v kateri so bile še FK BUDUčNOST iz Banja luke (BIH), AC MONFALCONE (I) in NK ORIJENT 2 iz Rijeke (HR). Selekcija je tekme v skupini odigrala všečno in prikazala izredno dober in čvrst nogomet, le v tekmi z Italijani je manjkala večja mera koncentracije, kar je botrovalo, da smo v tekmi naredili več napak v fazi napada, in tekmo remizirali. V razigravanju v skupini pa smo vseeno zasedli I. mesto:
 
FK BUDUčNOST : NK KOLPA    0:9
AC MONFALCONE : NK KOLPA 1:1
NK ORIJENT : NK KOLPA           0:7

GRUPA D
1. NK KOLPA                  7      (boljša gol razlika)
2. AC MONFALCONE      7
3. FK BUDUčNOST        3
4. NK ORIJENT 2             0

V 1/8 finala se je selekcija srečala z ekipo NK JARUN iz Zagreba, ki je v skupini C zasedel II. mesto. V tekmi je NK KOLPA bila vsaj enakovreden tekmec in je bila tekma v rezultatu 1:1 pod našo pobudo, vendar svojih priložnosti nismo uspeli izkoristiti, je pa le te izkoristil nasprotnik, ki nas je premagal z rezultatom 4:1. Selekcija je tako rezultatsko ponovila uspeh U10 iz lanskega leta.

Navijači NK Kolpa pod vodstvom "legende kluba"  Sopčič Mileta

CICIBANI U-10


V soboto, 25. 6. 2011, pa je nastopila še selekcija U-10. Na turnirju je sodelovalo 34 ekip. Ekipe so bile razporejene v 8 skupin. Naša selekcija je igrala v grupi E, v kateri so bile še šF DREAM TEAM iz Srbaca, NK DALMATINAC iz Crno- Zadar (HR) in Oš DINAMO iz Zagreba (HR). Prva tekma je bila odigrana z Oš Dinamo. Izgubili smo z rezultatom 1:0, katerega gol je bil prejet tik pred koncem, vendar je bila kasneje ta tekma zaradi uradnih pritožb dveh ekip (Dinamo je igral s starejšimi igralci, ki niso imeli športnih izkaznic oz. osebnih dokumentov igralcev) registrirana z rezultatom 0:3 za NK Kolpo. V drugem krogu smo se srečali z NK Dalmatinac in igrali neodločeno 1:1. Tretja tekma proti šF DREAM TEAM pa je bila odločilna za napredovanje. Naša selekcija je povedla, vendar je nasprotnik z avtogolom izenačil. Neodločen izid smo držali do nekaj minut pred koncem, ko nasprotnik zadane za zmago 2:1.

V razigravanju v skupini pa smo vseeno zasedli odlično II. mesto: 

šF DREAM TEAM : NK KOLPA    2:1
NK DAKMATINAC : NK KOLPA   1:1
Oš DINAMO : NK KOLPA            0:3

GRUPA E
1. šF DREAM TEAM 
2. NK KOLPA
3. NK DALMATINAC
4. Oš DINAMO

V 1/8 finala se je selekcija srečala z ekipo NK DRAGOVOLJAC iz Poličnika, ki je v skupini F zasedel I. mesto. V tekmi je NK KOLPA bila boljši tekmec, saj je nasprotnika nadigrala v vseh fazah igre in zmagala z rezultatom 2:0.

V 1/4 finalu pa smo naleteli na zelo dobro ekipo NK VIROVITICA. Nasprotnik nas je ves čas tekme stiskal na naši polovici in oblegal naš gol. Obramba je dobro branila naša vrata, vendar je nasprotnik povedel s predložkom s strani z visoko žogo, katero je spretnejše dosegel napadalni igralec in s strelom z glavo tik pred koncem tekme zadel za končni rezultat 1:0. Selekcija je tako rezultatsko izboljšala uspeh U10 iz lanskega leta in osvojila mesto med 5-8, kar je dober rezultat.

Navijači NK Kolpe skupaj z Galinac Daliborjem-Dadom, ki je naše igralce naučil prvih nogometnih korakov.

 
Na turnirju sta selekciji pridobili nove prepotrebne izkušnje, otroci pa so še en dan preživeli med športnimi prijatelji in športno aktivni. Igralcem želimo, da zaslužene počitnice preživijo razigrano in prijetno, v avgustu pa se spet srečamo v Podzemlju, kjer se igra dober nogomet.


Na koncu se bi radi zahvalili picerijama BISTRO JULIJA, GOSTINSTVO SODEC, JADRANKA SODEC S.P. in BAR "PRI TREH FARAH" JOŽE KREMESEC S.P., ki sta našima ekipama mlajši dečki U12 in cicibani U10 ob povratku iz Karlovca sponzorsko postregla s picami in pijačo, katere so šle otrokom v izredno slast, za kar se jima še enkrat najlepše zahvaljujemo.