športno društvo NK Kolpa

SONčEN VIKEND ZA NOGOMET

čLANI

članska ekipa je 10.10.10 v 8. krogu Regionalne Ljubljanske LEGEA lige 10/11 na domačem igrišču v Podzemlju gostila nogometaše NK Slovana iz Ljubljane. V lepi, sončni jesenski in volilni nedelji so ljubljančani ostali praznih rok. Domačini so jim napolnili mrežo in zabeležili nove tri točke. Končni rezultat je bil 4:0 (2:0). Za NK Kolpa so zadeli Kralj Jani (16′), Babiæ Valentin (37′), Požeg Vancaš Rudi (51′), šikonja Jure (58′).

MLADINCI U-18

Mladinska ekipa je v 7. krogu Mladinske 2. lige v soboto 9.10.10 gostovala v Ljubljani pri NK črnuče, in domov prinesla vse tri točke. Kolpa je povedla v 23`, ko je z 11m zadel Žugelj Mitja. Domačini so preko Rejc Denisa izenačili v 30`. Minuto pred koncem prvega polčasa je tekmo odločil Gorščak Robert. Končni rezultat NK črnuče : NK Kolpa 1:2.


STAREJšI DEčKI U-14

Selekcija starejših dečkov U-14 je v soboto 9.10.10 odigrala 5. krog tekmovanja v 2. ligi starejši dečki 10/11. Na igrišču v Podzemlju so se pomerili z vrstniki iz NK Olimpija Ljubljana in ostali brez točk. Ljubljančani so bili pretrd oreh za naše dečke. V seriji lepih priložnosti pri rezultatu 1:2 domačini nikakor niso uspeli žoge poslati v mrežo, kar so izkoristili gosti.in po pravilu, če ne daš- dobiš, postavili končni reziltat 1:3 (1:1). Edini zadetek za domačine je dosegel šikonja Rok (26′) iz 11m, za goste pa so zadeli Kregar Oskar (6′) in Vale Mark (51′, 58′).

MLAJšI DEčKI U-12

V nedeljo dne 10.10.2010 ob 13.30 uri so mlajši dečki U-12 na domačem, zelo dobro pripravljenem stadionu v Podzemlju odigrali tekmo VII. kroga II. lige MNZ Ljubljana. V goste je prišla ekipa NK Ilirija 1911 A. Ekipa A vnovično ni izgubila tekme in je priigrala rezultata 4:1 in 5:0, ekipa B pa je prvo tekmo spet remizirala z rezultatom 2:2 (v ligi imamo največ remijev, vendar tudi najmanj porazov), drugo pa zmagala 2:1. Ekipi NK Kolpa sta tako skupno osvojili pomembnih 10 točk in na lestvici II. lige pridobili eno mesto in zasedli 2. mesto. Do konca jesenskega dela prvenstva je le potrebno držati trenutno formo in ritem osvajanja točk, s čimer si bi priigrali zadovoljivo prednost pred zasledovalci, in cilj uvrstitve v višjo I. ligo ne bi smel izostati.
V soboto 16.10.2010 ekipa NK Kolpa odhaja v goste k Arne Tabor 69 v Ljubljano-šentvid.


CICIBANI U-10

Selekcija NK Kolpa U-10 ta vikend ni odigrala tekme VI. kroga med NK Kolpa in NK Zagorje, saj je bila tekma premaknjena na željo gostov. Zaostala tekma bo odigrana do konca meseca.

CICIBANI U-9

NK Kolpa je v soboto dne 9. 10. 2010 ob 10.00 uri na domačem stadionu v Podzemlju v sončnem, jesenskem dnevu organizirala turnir III. kroga za selekcije cicibanov U-9, ki nastopajo v 2. skupini MNZ Ljubljana. Poleg domače ekipe NK Kolpa so na turnirju sodelovale vse ekipe iz skupine in sicer NK Bela krajina, NK Krka in NK Kočevje VL. NK Kolpa je v prvi tekmi le remizirala z NK Krko z rezultatom 1:1, v drugi tekmi je nepričakovano izgubila od NK Bele krajine z rezultatom 2:1, v zadnji tekmi pa so se naši igralci strelsko razigrali in premagali NK Kočevje VL z rezultatom 5:1. Turnir se ni odigral po pričakovanju domače selekcije NK Kolpa, saj je tokrat prikazala izredno všečno in borbeno igro selekcija sosednje NK Bela krajina, ki je na turnirju zmagala vse tri tekme in osvojila vseh 9 točk, NK Kolpa pa je zbrala 4 točke, vendar vseeno obdržala vodstvo v skupini, ki pa so ga zasledujoče ekipe občutno zmanjšale. V skupini vodi NK Kolpa s skupno zbranimi 20 točkami, sledi NK Bela krajina s 16 točkami, na tretjem mestu je NK Krka s 13 točkami, zadnja ekipa, ki pa je dosedaj prikazala dejansko tudi najslabšo pripravljenost pa je NK Kočevje VL, ki ima zbrane le 3 točke. Naslednji zadnji IV. turnir v jesenskem delu prvenstva pa bo izpeljan že naslednji vikend v organizaciji NK Krka v Novem mestu. V zadnjem turnirju imata prvi dve ekipi največ možnosti, da v jesenskem delu osvojita 1. mesto.