športno društvo NK Kolpa

STAREJŠE SELEKCIJE SLABO, MLAJŠE DOBRO, PRIHODNJI VIKEND MALO NOGOMETA

čLANI
članska ekipa je v soboto, 23.10.10 v 11. krogu Regionalne Ljubljanske LEGEA lige 10/11 gostovala v Jevnici. Domov so odšli praznih rok saj so izgubili z 2:3 (0:2). Po dobrem prvem polčasu so vodili z 2:0, drugi počas pa je pripadel domačinom. Ni jim uspelo samo izenačiti rezultata ampak tudi zmagati. Za NK Kolpo so zadeli Pezdirc Jože (23′) in Kralj Jani (41′). Pri domačinih je najprej v 66. minuti zmanjšal prednost NK Kolpe Bajde Matej, v nadeljevanju pa je z dvema zadetkoma Maleševiæ Damjan (72`, 83´), postavil končni izid.

MLADINCI U-18

Mladinska ekipa je v 9. krogu Mladinske 2. lige v soboto, 24.10.10 gostovala pri NK Olimpija v Ljubljani. Nogometaši Olimpije so bili premočni za naše mladince. Končni rezultat 3:1 (2:0) za NK Olimpijo. Strelci Potočnik Žan (8′, 67`) in Lovrič Igor (25′) za Olimpijo in Poljak Matej (53′) za NK Kolpo.

STAREJšI DEčKI U-14
V nedeljo dne 24.10.2010 ob 13.00 uri so starejši dečki U-14 šD NK Kolpa na domačem stadionu v Podzemlju odigrali tekmo VII. kroga II. lige MNZ Ljubljana. V goste je prišla vodilna ekipa NK Interblock. Na razmočenem in blatnem igrišču se je selekcija NK Kolpa hrabro zoperstavila vodilni ekipi v ligi in z izredno ofenzivno igro takoj na začetku drugega polčasa uspela po zaostanku 0:2 iz prvega polčasa izničiti rezultatsko prednost nasprotnika, saj je iz igre v 47 minuti najprej zmanjšal zaostanek naš igralec Malnar Miha, v 48 minuti pa je iz kazenskega strela izenačil Frankovič Blaž , nakar pa so igralci NK Kolpa tekmo le rutinirano pripeljati do konca. Končni rezultat je bil 2:2, s čimer je U-14 NK Kolpa osvojila veliko 1 točko. Selekcija po odigranih krogih v prvenstvu zagotovo ostaja v zgornji polovici lestvice lige, kar ji za spomladanski del omogoča boj v skupini za napredovanje.
Med prihajajočih praznikih se prvenstvo ne nadaljuje in se bodo igralci lahko prepustili uživanju v »krompirjevih« počitnicah. Naslednji VIII. krog pa se nadaljuje dne 6. 11. 2010.

MLAJšI DEčKI U-12
V nedeljo dne 24.10.2010 ob 11.00 uri so mlajši dečki U-12 na domačem stadionu v Podzemlju odigrali tekmo IX. kroga II. lige MNZ Ljubljana. V goste je prišla ekipa NK Livar I. Gorica. Na razmočenem in blatnem igrišču sta obe selekciji prikazali izredno močan, čvrst in napadalen nogomet, z več rezultatskih preobratih v tekmah, v katerih pa sta se bolje znašli obe ekipi NK Kolpa. NK Kolpa je zmagala vse štiri tekme in osvojila vseh 12 točk, s čimer je zadržala visoko 2. mesto na lestvici, uspela pa je zmanjšati razliko za vodilnim. Ekipa A je priigrala zmagovalna rezultata 2:0 in 8:1, ekipa B pa rezultata 5:1 in 2:1. V obeh selekcijah je potrebno pohvaliti vse igralce, ki pridno trenirajo, čeprav so skoraj v celotni jeseni pogoji izredno težki, kar je seveda tudi odlična rezultatska posledica. Do konca jesenskega dela prvenstva tako ostaja še eno gostovaje in na koncu zadnja domača tekma z vodilno ekipo NK Bravo Publikum B, ki bo na koncu odločila, kdo bo vodilni po končanem jesenskem delu prvenstva.
Med prihajajočih praznikih se prvenstvo ne nadaljuje in se bodo igralci lahko prepustili uživanju v »krompirjevih« počitnicah. X., predzadnji, krog pa se nadaljuje dne 6. 11. 2010 z zadnjim gostovanjem v jesenskem delu prvenstva pri NK Slovan v Ljubljani.

STAREJšI CICIBANI U-10
Starejši cicibani U-10 so v nedeljo dne 24.10.2010 ob 11.00 uri gostovali pri NK Litija, kjer so odigrali VIII. krog skupine D MNZ Ljubljana. Selekcija NK Kolpa je nasprotnika premagala z rezultatom 5:1 (2:0), s čimer so zagotovo zadržali visoko 2. mesto na lestvici. Do konca jesenskega dela prvenstva tako ostaja še en redni krog in ena zaostala tekma, obe tekmi pa bosta odigrani na domačem stadionu v Podzemlju.
Med prihajajočih praznikih tako selekcija U-10 ne bo počivala, saj bo na domačem stadionu v Podzemlju v soboto dne 30. 10. 2010 ob 12.00 uri odigrana zaostala tekma VI. kroga. V goste prihaja ekipa NK Zagorje.

CICIBANI U-9
Selekcija cicibanov U-9 je z jesenskim delom prvenstva že zaključila, odigrani so bili štirje turnirji (skupaj 12 tekem). V 2. skupini MNZ je ekipa osvojila 1. mesto.

CICIBANI U-8
Selekcija cicibanov U-8 je prav tako z jesenskim delom prvenstva že zaključila, odigrani so bili štirje turnirji (skupaj 12 tekem). V 6. skupini MNZ je ekipa osvojila 2. mesto.