športno društvo NK Kolpa

STAREJŠI CICIBANI U-10 OSVOJILI TRETJE MESTO NA TURNIRJU V KAMNIKU
Nogometni klub Kamnik je v nedeljo dne 3. 1. 2010 organiziral nogometni turnir za selekcijo U-10, na katerem je po povabilu organizatorja igrala tudi naša selekcija starejših cicibanov U10. Na tem turnirju je sodelovalo 10 ekip, ki so bile razvrščene v dve skupini. Naša selekcija je nastopala v skupini B, v kateri so bile ekipe NK KAMNIK B, NK šMARTNO, NK JESENICE B in NK PORTOROŽ-PIRAN. Naši igralci so razigravanje v skupini odigrali pod pričakovanjem, saj kljub boljši igri niso bili strelsko razpoloženi, zaradi česar je uvrstitev v polfinale visela v zraku. V prvi tekmi so proti ekipi NK šmartno iztržili le remi z rezultatom 1:1, nasprotnik je izenačujoče zadel z avtogolom. Drugo tekmo so naši igralci odigrali boljše in premagali ekipo NK Kamnik B (na turnirju so na koncu osvojili 2. mesto) z rezultatom 2:1. Tretja tekma z NK Jesenice B pa spet ni prinesla pričakovanega izkupička točk, saj smo ponovno odigrali remi z rezultatom 0:0, čeprav smo vseskozi oblegali nasprotnikov gol in je gol resnično visel v zraku. četrta tekma je tako postala odločilna. Morali smo premagati ekipo NK Portorož- Piran. To želeno zmago pa nam je v zadnjih sekundah igre s strelom iz prostega strela prinesel naš najboljši strelec KOčEVAR Domen (na turnirju je dosegel tri gole). V skupini smo tako želeno napredovali v polfinale kot drugi, saj smo skupaj zbrali 8 točk. Prvo mesto je z 9. točkami osvojila domača ekipa NK Kamnik B.
Domen Kočevar, najboljši strelec
                                                                                                                                                      
V polfinalu smo se tako srečali s prvo uvrščeno ekipo iz skupine A in sicer z NK BRITOF. Polfinalno tekmo smo zasluženo izgubili z rezultatom 2:0. Tako nam je ostal le boj za tretje mesto, v katerem smo se pomerili z ekipo NK KOMENDA. Za tretje mesto so se streljali kazenski streli, katere smo odstreljali z odliko in zmagali z rezultatom 3:1. Tu bi bilo potrebno pohvaliti tudi našega vratarja VRBOS Marka, ki je na turnirju branil dobro, še posebej se je izkazal pri obrambi kazenskih strelov, saj je obranil dva strela.
Marko Vrbos, najboljši vratar

Na turnirju je zmagala ekipa NK BRITOF, druga je bila domača ekipa NK KAMNIK B, tretje mesto pa so osvojili naši igralci NK KOLPA. Za najboljšega igralca na turnirju je bil izbran naš vezni igralec šUKLJE Nejc.

Nejc šuklje, najboljši igralec

 

Zahvaljujemo se GOSTINSTVO JANKO BRAčIKA S.P. (GOSTINSKI LOKAL PRI BARTUSU), ki so nam s finančnim prispevkom omogočili udeležbo na turnirju.