športno društvo NK Kolpa

TEKMOVANJE ZA ZNAčKO NOGOMETAŠA NZS


  
 

šD NK Kolpa je v četrtek dne 22. 9. 2011 ob 16:00 uri na stadionu v Podzemlju  izpeljala tekmovanje za Značko nogometaša NZS v selekcijah mlajši cicibani U8, cicibani U9 in starejši cicibani U10.
 


 

To tekmovanje v Sloveniji poteka že od leta 1996 in sicer za otroke do 10. leta starosti, vendar smo ga v šD NK Kolpi izvedli prvič. Gre za pomemben grassroots program NZS, katerega glavni namen je povečanje zanimanje za nogomet in povečanje aktivnega članstva.

 
Naši trenerji Cindrič Tomislav, Roman Golobič in Elvir Džemiæ pod vodstvom Braneta Vrščaja so otroke za tekmovanje pripravili zelo dobro tako, da jim samo tekmovanje in izvedba nogometnih vaj ni predstavljala pretežke naloge. To tekmovanje je sestavljeno iz sklopa treh vaj in sicer:
 

 
Nogometaš pri prvi vaji  vodi žogo po tleh z roba kazenskega prostora, to je 16 metrov stran od gola, do oznake za izvajanje kazenskega udarca 11 metrov pred golom. Od tam žogo z zgornjim delom stopala brcne proti vratom. Žoga mora ciljno črto preleteti po zraku, brez da bi se pri tem v letu dotaknila tal.
 
Druga naloga za značko nogometaša je poigravanje z žogo po zraku. Pri tej nalogi se nogometaš poigrava z žogo v zraku. Žogo lahko udarja z različnimi deli stopal, s peto ali z glavo. Za uspešno opravljeno nalogo pa mora žogo neprekinjeno odbiti 20-krat.
 
 
Tretja v seriji nalog za pridobitev značke nogometaša je vodenje žoge med stožci. Pri tej nalogi nogometaš vodi žogo med različno oddaljenimi stožci. Vajo mora končati v 20 sekundah.
 
Vsem dobitnikom Značke nogometaš NZS, ki bo otrokom podeljena naknadno na treningu, čestitamo.