športno društvo NK Kolpa

Trener ŠD NK Kolpa, Robert Filak, na skupščini DNTOZ Ljubljana prejel priznanje ZNTS

Na rednem zasedanju 14. Skupščine DNTOZ Ljubljana, ki je bila v nedeljo 15. 2. 2016 ob 8.00 uri v prostorih Družbenega doma Bežigrad v  Ljubljani je trener šD NK Kolpa, Robert Filak, prejel priznanje Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in sicer MEDALJA Zveze nogometnih trenerjev Slovenije.

Nogometni trener Robert Filak iz črnomlja je po osnovni izobrazbi profesor športne vzgoje. Diplomiral je leta 2001 na temo Analiza modela igre slovenske nogometne reprezentance in njenih nasprotnikov v napadu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2000 in je imetnik nogometne UEFA »PRO« licence. 

V še ne petnajstih letih njegovega strokovnega nogometnega trenerskega delovanja je prof. Robert Filak dokazal, da si s svojo strokovno pronicljivostjo in nenehnim spremljanjem in uveljavljanjem sodobnih nogometnih trendov na eni strani, ter preudarnim strokovnim pedagoškim pristopom na drugi strani, zasluži priznanje za svoje delo. Dosežek smatramo za še večjega, ker je vse to dosegel v domačem belokranjskem okolju pod pogoji, ki še zdaleč niso na nivoju najbolj razvitih slovenskih klubov.