športno društvo NK Kolpa

TURNIR V MALEM NOGOMETU SELEKCIJ U-12, U-9 IN U-8 V KAMNIKU
TURNIR U-12
V nedeljo na predvečer kulturnega praznika 07.02.2010 je v telovadnici osnovne šole Kamnik potekal turnir v malem nogometu selekcij mlajših dečkov U-12. Turnir vseh selekcij tradicionalno organizira KMM -Klub malega nogometa Bakovnik iz Kamnika.  Turnirja se udeležili tudi naši dečki. Nastopili so z  dvema ekipama NK KOLPA A in NK KOLPA B. Na turnirju je igralo 16 ekip, ki so bile v predtekmovanju razdeljene v štiri skupine. 

SKUPINA A SKUPINA B SKUPINA C  SKUPINA D
NK DOMŽALE 98 NK MENGO NK ROLTEK DOB NK JESENICE
NK VRANSKO NK DOLOMITI B NK KOLPA B ND IDRIJA
NK DLOMITI A NK JEZERO NK TOLMIN NK KOLPA A
NK LOčAN NK BRITOF NK POLET-KONDOR 97 NK POLET-KONDOR 98

 
Mladi nogometaši NK KOLPA so pričeli nekam bojazljivo in uvodni tekmi sta izgubili obe ekipi. NK Kolpa B so s 3:0 premagali vrstniki iz NK Tolmin, Kolpa A pa je s 5:3 izgubila z NK Jesenice. Po začetni tremi so v 2. krogu pokazali borbeno in hrabro igro in obe ekipi sta zmagali. Ekipa NK Kolpa B je z 1:0 premagala nasprotnike iz NK Polet-Kondor 97, NK Kolpa A pa s 4:0 NK Polet-kondor 98. Dečkom iz NK Kolpa B je zadostoval remi za uvrstitev v četrtfinale. Po vodstvu 1:0 je kazalo, da jim bo uspelo, toda zmanjkalo je moči in športne sreče in izgubili so z 1:2 in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Ekipi NK Kolpa A je oviro za nadaljevanje turnirja predstavljalo ND Idrija, stisnili zo zobje in jih premagali z 1:0, ter se uvrstili v četrtfinale, kjer pa je bila ekipa NK Britof pretrd oreh za naše dečke. Poraz s 3:0 jih je izločil in turnir v Kamniku je za obe ekipi NK Kolpa končan. Zmagovalci turnirja so  postali mladi nogometaši iz NK Domžale 98.

Trener Dušan Zirojeviæ je bil z odnosom do igre in borbenostjo svojih varovancev zadovoljen, se pa je poznalo, da jim primanjkuje tovrstnih turnirjem in tekem, kar je žal posledica zelo slabega finančnega stanja v klubu.  Edini turnir, ki so si ga lahko privoščili v tej zimi, medtem, ko njihovi nasprotniki skoraj vsak teden igrajo na kakšnem turnirju. Tudi ta obisk turnirja v Kamniku je bil izpeljan le z močnim osebnim angažiranjem vodje selekcije Emirja Mahmutoviča, ter nekaj staršev, ki so tudi prispevali za pogostitev mladih igralcev.

Na koncu še posebna zahvala ravnatelju Oš Metlika g. Jožetu Mozetiču za sponzoriranje prevoza igralcev s šolskim kombijem in seveda šoferju Martinu Matekoviču za varno in prijetno vožnjo.

                                                                                        
           Ekipa NK KOLPA B    

        
                     

Ekipa NK KOLPA A čaka na nastop    
                                                         

                                              
TURNIR U-9 IN U-8V soboto dne 23. 1. 2010 se je selekcija mlajših cicibanov U-8 NK Kolpa, ki je bila okrepljena še z igralci U-9, udeležila turnirja selekcij U-9 v organizaciji KMN Bakovnik iz Kamnika, na katerem je sodelovalo 10 ekip. Selekcija je tekmovala v drugi skupini in dosegla naslednje rezultate:
 
1.
NK Kolpa :  NK Dren-Dragomelj     
1:0
2.
NK Kolpa :  NK Domžale                
0:1
3.
NK Kolpa :  NK Kondor-Polet         
0:1
4.
NK Kolpa :  NK Idrija                     
0:1
 
ter tako končala tekmovanje z osvojitvijo tretjega mesta v skupini. Na turnirju se je ekipa v tej sestavi tako prvič srečala s to obliko turnirskega tekmovanja in je tekme odigrala dobro, čeprav se je steška kosala s starejšimi vrstniki. V ekipi bi bilo potrebno pohvaliti našega golmana MAHMUTOVIč Žana, ki je branil zelo dobro ter je glavni »krivec«, da so nas nasprotniki premagali le z minimalno razliko.  golman MAHMUTOVIč Žan
 
 
V nedeljo 24. 1. 2010 pa se je nogometnega turnirja v organizaciji KMN Bakovnik udeležila tudi selekcija starejših cicibanov U-10. Na turnirju  v Kamniku,  na katerem je sodelovalo 20 moštev iz cele Slovenije, je  ekipa NK KOLPA s sedmimi igralci tekmovala v E skupini in  dosegla naslednje rezultate:
 
1.
NK Kolpa :  NK Mengo 2   
2:0
2.
NK Kolpa :  NK Dolomiti
0:2
3.
NK Kolpa :  NK Jezero-Medvode 
4:2
 
Naša ekipa se je kot druga s 6 točkami uvrstila v naslednji krog tekmovanja,  kjer pa je naletela na močnejše moštvo NK IDRIJA (zmagali na turnirju v Trbovljah). NK IDRIJA je kljub močnemu odporu naših nogometašev zmagala z rezultatom 2:0 in se uvrstila v polfinale.