športno društvo NK Kolpa

UDELEŽBA EKIP U12 IN U10 NA TURNIRJU CORDIAL CUP V RADOMLJAH, ŠESTI PRVENSTVENI TEDEN

TURNIR CORDIAL CUP V RADOMLJAH

V minulem vikendu so mlajši dečki in cicibani U10 NK Kolpe nastopili na težkem turnirju v športnem parku NK Radomlje. Na turnirju Cordial cup so sodelovali vsi vodilni klubi v Sloveniji, nekaj pa je bilo tudi ekip iz tujine. Že lani smo na turnirju nastopili z eno ekipo mlajših dečkov.

V soboto je nastopilo 32 ekip U10. NK Kolpa je prvo tekmo igrala z NK Brinje iz Grosuplja, na kateri nismo videli zadetkov. V drugi tekmi z nasprotnikom NK Rudar Trbovlje pa smo kljub večji pobudi, želji po zmagi, več zapravljenih priložnosti, le po »sreči« zadeli in zmagali z rezultatom 1:0. Tretja tekma je odločala o zmagovalcu v skupini, zaradi česar je naša U10 šla odločno v igro in od prve minute igralcem ND Ilirija narekovala tempo igre. NK Kolpa je zmagala z 2:0 in z boljšo gol razliko zasedla 1. mesto v skupini. V četrtfinalni tekmi smo se srečali z ekipo NK Krško, katero naši igralci zelo dobro, morda predobro, poznajo. V prvih minutah smo nasprotnika držali stran od naših vrat in bili nevarni tudi v napadu, kasnejši zmagovalec turnirja pa je kmalu po tem pokazal svojo kvaliteto in nas premagal s 3:0. Naši ekipi je nato preostalo tekmovanje za osvojitev mesta od 6-8, kar je izjemen rezultat, saj smo se srečali v druščini velikih nogometnih šol. V prvi tekmi razigravanja z ekipo NK Koper smo bili celotno tekmo agresivnejši in nevarnejši nasportnik, vendar nas je tokrat sreča zapustila. Po rezultatu 0:0, smo izgubili tekmo po streljanju kazenskih strelov. Tako nam je ostala še zadnja tekma. Ekipa NK Hit Gorica je v zadnji tekmi NK Kolpi nastreljala tri gole, zaradi česar smo na turnirju osvojili odlično 8. mesto.

Končni vrstni red:
1. Nš NK Krško
2. NK Triglav
3. NK Maribor
4. NK Radomlje – modri
5. FC Koper
6. NK Domžale
7. NK Hit Gorica
8. NK Kolpa
9. NK Olimpija Ljubljana
10. NK Dekani
11. NK Interblock
12. NK Dravinja
13. NK Mengo 28
14. NK Brinje
15. NK Dravograd
16. NK Celje
17. NK Krim
18. NK Rudar Trbovlje
19. NK Bravo Publikum
20. MNK Izola
21. NK Ponikve
22. NK Moravče
23. NK šmartno
24. NK Dob
25. NK AHA EMMI Bistrica
26. NK Viola Despotovac
27. NK šenčur
28. NK Jezero Medvode
29. NK Kamnik
30. ND Ilirija
31. Nš Ivančna Gorica
32. NK Radomlje – rumeni

http://nk-radomlje.si/novica/331/dobili-zmagovalce-prvega-dne-cordial-cupa/
 
V nedeljo pa je nastopilo 24 ekip U12. NK Kolpa je osvojila končno 17. mesto. V težki skupini z NK Olimpija, NK Triglav, NK Celje, NK Dob in NK Fonix Gold FC (Madžarska), je naša selekcija remizirala na tekmi z NK Dob in NK Celje, preostale tekme pa izgubila, kar je zadoščalo za 5. mesto v skupini. Osvojitev 5. mesta pa je nadalje vodilo v razigravanje za osvojitev dokončnega 17. mesta, ki ga je naša selekcija dosegla z zmago nad NK Mengo 28.

http://nk-radomlje.si/novica/333/zmagovalci-cordial-cupa-u12-nk-bravo/

Obe selekciji sta s sodelovanjem v navedenem turnirju osvojili potrebne izkušnje in se srečali z vodilnimi nogometnimi šolami, s katerimi so se tudi pomerile, organizatorji tovrstnih tekmovanj pa so ponovno srečali ekipe NK Kolpa, ki postajajo stalnice na tovrstnih pomembnih tekmovanjih.

TEKME V PRVENSTVU

U8

Nedelja, 6.5.2012, Stadion šentjernej

Selekcija U8 je v nedeljo 6. 5. nastopila na prvenstvenem turnirju v organizaciji NK šentjernej. Turnirja se je udeležila oslabljena, vendar se je z borbenostjo obdržala v igri za prvo mesto v skupini, saj NK Kočevje ni uspel povečati prednosti.

 
Prvo tekmo proti NK Kočevju so začeli slabo in po prvem polčasu že zaostajali s 3:0. V drugem pa je prevladala velika borbenost naših in so tik pred koncem prišli do izenačenja, na končnih 3:3. V drugi tekmi so se pomerili z domačinom NK šentjernejem in jih v težki tekmi tesno premagali z 1:0. Tudi v tretji tekmi proti Beli krajini so v prvem polčasu pridelali zaostanek (0:1), ki pa so ga uspešno nadoknadili v drugem polčasu do končnih 4:1. Večkrat se je z odličnimi posredovanji izkazal tudi vratar in bistveno pripomogel k uspehu ekipe. Zaostanek za prvim mestom tako ostaja 6 točk in je še vedno ulovljiv, prednost pred tretjeuvrščenim šentjernejem pa je sedaj že 10 točk. Preostala sta še dva prvenstvena turnirja, naslednji v Kočevju čez 14 dni.
 
čLANI

Sobota, 5.5.2012 ob 17:00, Stadion črnuče

 

 čRNUčE : KOLPA 0:1 (0:0)Na pomembnem gostovanju je članska ekipa priigrala tri pomembne točke ter tako spet ujela stik z vodilnimi ekipami na prvenstveni lestvici. V 88. minuti je po vsega dveh minutah igre zadel naš rezervni vratar Mario Radakovič, ki je vstopil v igro kot igralec. 

U12

Sreda, 3. 5. 2012 ob 16.00 uri, Stadion šC Triglav Ljubljana-Bežig

Na težkem gostovanju naši mlajši dečki niso zadeli, zaradi česar je nasprotnik vpisal vseh 12 točk.


 OLIMPIJA LJUBLJANA A :  KOLPA  9:0, 4:0, 3:0, 11:0

U14

Sobota, 5.5.2012 ob 12:00, Stadion Kamnik

Na pomembnem gostovanju nismo dosegli želenega rezultata, saj smo kljub vodstvu ob polčasu izgubili.

CALCIT KAMNIK  :  KOLPA  2:1 (0:1)

U10

Torek, 8.5.2012 ob 18:00, Stadion Ljubljana šmartno

Starejši cicibani si niso dovolili presenečenja in so gladko zmagali ter suvereno držijo prvo mesto na prvenstveni lestvici.

šMARTNO  :  KOLPA  1 : 6