športno društvo NK Kolpa

USPEŠEN TEKMOVALNI VIKEND MLAJŠIH SELEKCIJ V PODZEMLJU IN NA GOSTOVAJU, čLANI DOMA IZGUBILI

Starejši dečki

Starejši dečki U14 so v četrtem  krogu doma gostili ekipo NK Radomlje.  V tekmi, v kateri je kmalu v začetku povedel nasportnik in je domača ekipa izenačila že v prvem polčasu, bi lahko bil zmagovalec vsak, saj so so igralci obeh moštev priigrali več priložnosti,  vendar strelci niso bili dovolj zbrani. Na koncu je ostal rezulat 1:1 (1:1).   
 
Mlajši dečki

Mlajši dečki U12 so v četrtem  krogu doma gostili ekipo NK Radomlje A. Naša selekcija si je priigrala velikih 9 točk, saj je tri tekme zmagala. Rezultati tekem 3:0, 3:2, 4:1, 1:5.

novo
Mlajši dečki pa so v torek odigrali tudi pokalno tekmo 2. kroga, s pravilih velikega nogometa 11:11 prilagojena za U12. Na gostovanje so odšli k Nš Ivančna gorica v Ivančno gorico. NK Kolpa je zmagala z rezultatom 1:2 in se uvrstila v nadaljne tekmovanje, kamor se je uvrstilo 8 ekip iz MNZ Ljubljana. četrfinalno tekmovanje se bo nadalje odigralo na spomlad.
  
Cicibani

Starejši cicibani U10 so v četrtem krogu doma gostili ekipo NK Krka.   V tekmi je odločil en zadetek, čeprav sta imeli obe ekipi lepe priložnosti, v katerih sta se izkazala oba vratarja, vendar zmagala je NK Kolpa 1:0 (0:0).  

Cicibani U9 pa so v nedeljo odigrali II. prvenstveni turnir v organizaciji NK šentjernej v šentjerneju. Na turnirju, na katerem so sodelovale poleg NK šentjerneja in NK Kolpe tudi NK Krka in NK Brinje  A, so osvojili drugo mesto. Kljub odsotnosti, kar treh igralcev in posledično le eni razpoložljivi menjavi, je naša ekipa iztržila ugoden rezultat. V prvi tekmi so se pomerili s šentjernejem, ki je v začetku drugega polčasa povedel z 1:0, naša ekipa pa kljub borbenosti in premoči v igri dolgo ni uspela spraviti žoge v mrežo. Vendarle so z nekaj sreče in po veliki napaki domačega vratarja rezultat uspeli izenačiti in s tem postaviti končni izid tekme 1:1. Druga tekma proti ekipi Brinje A iz Grosupljega se je odvijala po podobnem scenariju kot prva, tudi v tej tekmi so imeli naši premoč v igri, vendar žoga ni hotela v mrežo. Po zaostanku z 0:1 so zaradi nasprotnikove namerne igre z roko v kazenskem prostoru uspešno izvedli najstrožjo kazen in tudi to tekmo zaključili z 1:1. Zadnjo tekmo proti favorizirani in do te tekme še edini neporaženi ekipi Krke so fantje začeli že zelo utrujeni, saj sta se na predhodnih tekmah menjavala le dva igralca, nekaj pa je dodalo tudi nepričakovano slabo igrišče. Fantje so bili odločni, da se kljub vsemu ne bodo predali in so z odlično spremenjeno taktično postavitvijo ter izjemno borbenostjo uspeli doseči zadetek, vodstvo pa so v dramatični končnici z igralcem manj ( izključitev zaradi grobega prekrška nad vratarjem ) uspeli pretvoriti v zasluženo zmago.
 
Naslednji krog sledi 6. ali 7.10. v Grosupljem.
 
člani

članska selekcija  je  v petem   krogu doma gostila ekipo NK Svoboda Ljubljana.  V »napeti« tekmi, v kateri v prvem polčasu nismo videli zadetkov, pa je sodnik v drugem polčasu, v katerem so padli tudi trije zadetki, pokazal kar tri rdeče kartone, enega je prejel naš kapetan Jože Pezdirc. V drugem polčasu je tako v 66' povedla NK Svoboda Ljubljana, z  avtogolom v  77' je NK Kolpa izenačila, nakar pa spet v končnici nismo uspeli obraniti svojih vrat, saj je v 88' NK Svoboda Ljubljana povedla za 2:1, ki je tudi ostal končni rezultat.