športno društvo NK Kolpa

USPEŠEN ZAKLJUčEK 1. POLETNEGA NOGOMETNEGA TURNIRJA KOLPA 2011 ZA MLAJŠE DEčKE U12 IN CICIBANE U10

šD NK Kolpa je v minulem vikendu, v soboto 20. 8. 2011 in v nedeljo 21. 8. 2011 , v svojem športnem parku v Podzemlju, v izredni vročini, uspešno izpeljala 1. poletni mednarodni nogometni turnir za mlajše selekcije, kar so nam z odliko potrdili tudi nastopajoči in njihovi starši. Glavni namen je dosežen, otroško druženje na igrišču in kasneje na kopališču ob reki Kolpi, ter seveda test pripravljenosti pred prihajajočo tekmovalno sezono, ki se za mlajše dečke začne že v soboto 27. 8. 2011. 

MLAJšI DEčKI U12

V soboto so nastopili mlajši dečki, ki so na turnirju tekmovali v ligi 6 ekip in sicer NK KOLPA A, NK KOLPA B, NK KRKA A, NK KRKA B, NK KRšKO in NK MIRNA. Vse tekme so bile izredno napete, borbene in na ravni Fair playa, kar so s svojim prispevkom zagotavljali tudi naši sodniki. Svojo premoč ali morda trenutno najboljšo pripravljenost pa je pokazala ekipa Nš NK Krško, ki je zmagala vse tekme in ni prejela gola. Naši ekipi pa sta dosegli pričakovan rezultat.

KONčNA LESTVICA – MLAJšI DEčKI U12 št. tek. Gol razl. Toč.
1. Nš NK KRšKO 5 22 : 0 15
2. NK KOLPA A 5 10 : 3 10
3. NK KRKA A 5 9 : 5 7
4. NK MIRNA 5 3 : 12 4
5. NK KRKA B 5 4 : 8 4
6. NK KOLPA B 5 3 : 22 3

Na turnirju smo vsem sodelujočim ekipam podelili priznanja za sodelovanje, prvim trem ekipam pokale, ekipi NK Kolpa B priznanje za Fair Play, najboljšemu vratarju iz NK Mirna, Ožbej Kisovec, priznanje, pokal in klubski šal, najboljšemu igralcu iz Nš NK Krško, David Kovačič, priznanje, pokal in klubski šal, ter najboljšemu strelcu iz Nš NK Krško, Luka Kerin, priznanje, pokal in klubski šal.

 CICIBANI U10


 
V nedeljo pa so nastopili cicibani, ki so tekmovanje na turnirju začeli sprva z razigravanjem  razdeljeni v dve skupini po 4 ekipe in sicer v A skupini šN NK KRšKO, šN OGULIN, NK KOLPA U9 in NK BELA KRAJINA, v B skupini pa NK KOLPA U10, Nš NK IVANčNA GORICA, NK DOMŽALE in NK šENTJERNEJ U9.
 
LESTVICA PO RAZIGRAVANJU V SKUPINAH

SKUPINA A št. tekem  Gol razl. Toč.
1.  Nš NK Krško  3  15 :  9
2.  Nš Ogulin  3  8 : 5
3.  NK Bela krajina  3  4 :
4.  NK Kolpa U9  3  0 : 19   0
             
SKUPINA B št. tekem  Gol razl. Toč.
1.  NK Kolpa U10  3  5 :  9
2.  NK Domžale  3  4 : 3  6
3.  Nš NK Ivančna gorica  2 :
4.  NK šentjernej U9  1 :
Za končno 7. mesto na turnirju sta se tako borili stari znanki iz lanskega prvenstva U8, ekipi NK Kolpa U9 in NK šentjernej U9, katero tekmo je dobila ekipa šentjerneja in osvojila 7. mesto. Za končno 5. mesto na turnirju sta se spopadli ekipi iz sosednje NK Bela krajina in Nš NK Ivančna gorica, ki je zmagala z minimalno razliko in osvojila 5. mesto na turnirju.

V polfinalu smo gledali tekme med Nš NK Krško in NK Domžale. Zmagali so igralci Krškega z rezultatom 4 : 0 in se prepričljivo uvrstili v finale. V drugem polfinalnem boju pa se je za uvrstitev v finale borila ekipa NK Kolpa U10, ki je suvereno z rezultatom 3: 1  premagala ekipo Nš Ogulin iz Hrvaške. V tekmi za 3. mesto med NK Domžale in šN Ogulin smo gledali izenačen boj, saj se je tekma končala z rezultatom 2 : 2, zaradi česar je zmagovalca odločilo streljanje »kazenskih« strelov. Več sreče, zbranosti, je bilo v vrstah NK Domžale, ki so osvojile 3. mesto na turnirju.

 Veliki, težko prigarani, finale, pa med ekipama, ki sta dejansko pokazali na turnirju največ, najboljšo uigranost, pripravljenost. Obe ekipi sta tekmi začeli previdno, zbrano, taktično. Napak ni bilo veliko, ekipi nista nič »rizkirali«. Tekma je vseeno pričarala z nekaj priložnosti na obeh straneh pravo finalno tekmo, vendar rezultat, ki je za gledalce nevšečen, pa je ostal 0:0. Tekmo in finale ter zmagovalca 1. poletnega mednarodnega nogometnega turnirja Kolpa 2011 so tako odločili »kazenski« streli. Domači ekipi, ki je imela več želje, je uspelo in je ZMAGALA, saj je zgrešila le en strel.

KONčNA LESTVICA – CICIBANI  U10

1. NK KOLPA U10
2. Nš NK KRšKO
3. NK DOMŽALE
4. šN OGULIN
5. šN NK IVANčNA GORICA
6. NK BELA KRAJINA
7. NK šENTJERNEJ U9
8. NK KOLPA U9

 

Tudi v nedeljo smo na turnirju prvim štirim ekipam podelili priznanja za sodelovanje, prvim trem ekipam pokale, ekipi NK Kolpa U9 priznanje za Fair Play, najboljšemu vratarju iz Nš NK Krško, Gregor Glas, priznanje, pokal in klubski šal, najboljšemu igralcu iz NK Kolpa U10, Michael Pavlovič, priznanje, pokal in klubski šal, ter najboljšemu strelcu iz Nš NK Krško, Rok Gorenc, priznanje, pokal in klubski šal.
 
Vsem sodelujočim ekipam želimo veliko športnih užitkov in uspehov v prihajajoči tekmovalni sezoni ter si želimo, da se čez leto dni na tradicionalnem 2. poletnem nogometnem turnirju za mlajše selekcije zopet srečamo.
 
Na koncu se bi radi zahvalili vsem, ki so pomagali pri izvedbi navedenega turnirja, organizacijskemu odboru, selekcijam U9, U10, U12, trenerjem, vodjem selekcij, staršem, in drugim, še posebej sodnikom Bajuk Aleš in Vraničar Bor ter seveda vodji sodniške trojke Zirojevič Dušanu.
 
Sponzorji turnirja: Tiskarna Kapušin Podzemelj, KZ Metlika, "COLIBRI" SERVIS IN TRGOVINA JOH BOJAN S.P. črnomelj, športna zveza Metlika, Zavarovalnica Grawe, GOSTILNA "BUDAčKI" – JOSIP BUDAčKI S.P. Metlika, Gostilna Bartus, GOSTINSTVO JANKO BRAčIKA S.P. Metlika, KLJUčAVNIčARSTVO – SPUDIč DENIS, S.P. Metlika, "IRENA" šIVANJE IN TRGOVINA MARIJA šTRUCELJ s.p. Podzemelj, Pekarna DON-DON d.o.o. Kranj, SEčNJA IN SPRAVILO LESA ROMAN POLJANC S.P. črmošnjice.
 
Mlajše selekcije
šD NK Kolpa