športno društvo NK Kolpa

USPEŠEN ZAKLJUčEK 2. POLETNEGA NOGOMETNEGA TURNIRJA KOLPA 2012 ZA MLAJŠE DEčKE U12 IN CICIBANE U10

šD NK Kolpa je v minulem vikendu, v soboto 18. 8. 2012 in v nedeljo 19. 8. 2012 , v svojem športnem parku v Podzemlju, v znosni vročini, uspešno izpeljala 2. poletni nogometni turnir za mlajše selekcije, tudi z mednarodnim pridihom, kar so nam z odliko potrdili tudi nastopajoči in njihovi starši. Glavni namen je dosežen, otroško druženje na igrišču in kasneje na kopališču ob reki Kolpi, ter seveda test pripravljenosti pred prihajajočo tekmovalno sezono, ki se za mlajše dečke in cicibane  začne v soboto 1. 9. 2012. 
 
MLAJšI DEčKI

V soboto so nastopili mlajši dečki, ki so na turnirju tekmovali v ligi 5. ekip in sicer NK KOLPA & BELA KRAJINA, NK BELA KRAJINA & KOLPA, Nš KRšKO A, Nš KRšKO B in NK DOMŽALE. Nekaj prijavljenih ekip je iz različnih razlogov udeležbo na tekmovanju zadnji hip odpovedalo. Vseeno pa smo se v šD NK Kolpi potrudili in tekmovanje izpeljali. Vse tekme so bile izredno napete, borbene in na ravni Fair playa, kar so s svojim prispevkom zagotavljali tudi naši sodniki. Ekipe so sprva igrale v skupini vsak z vsakim. V prvem delu je najbolje, le z enim neodločenim izidom, kazalo domači selekciji  NK KOLPA & BELA KRAJINA, ki je vodila. V drugi del tekmovanja “finale treh” pa so se udeležile poleg domače ekipe še Nš KRšKO A in NK DOMŽALE. V izenačenem finalu, v katerem je vsaka ekipa enkrat zmagala, pa je odločila gol razlika, ki je končno uvrstitev malo pomešala. Združeni ekipi Kolpe in Bele krajine, v katerih je manjkalo kar nekaj igralcev, pa sta dosegli pričakovan rezultat in nakazali optimistično vzpodbudo za prihajajoče prvenstvo.
 
UVRSTITEV PO PRVEM DELU RAZIGRAVANJA:
 

 1. NK KOLPA & BELA KRAJINA
 2. Nš KRšKO A
 3. NK DOMŽALE
 4. Nš KRšKO B
 5. NK BELA KRAJINA & KOLPA

 
FINALE TREH:
 

 1. Nš KRšKO A
 2. NK DOMŽALE
 3. NK KOLPA & BELA KRAJINA

 
Na turnirju smo vsem sodelujočim ekipam podelili priznanja za sodelovanje, prvim trem ekipam pokale, ekipi NK BELA KRAJINA & KOLPA priznanje za Fair Play, najboljšemu vratarju iz NK KOLPA & BELA KRAJINA, Žan Mahmutovič, priznanje in pokal, najboljšemu igralcu iz NK KOLPA & BELA KRAJINA, Ivan Mitevski, priznanje in pokal, ter najboljšemu strelcu iz Nš KRšKO A, Rok Gorenc, priznanje in pokal.

Po končanem turnirskem delu tekmovanja mlajših dečkov U12 pa so nastopili njihovi starejših klubski prijatelji, starejši dečki U14. V goste nam je prišla ekipa NK KRAJIšNIK Velika Kladuša iz BIH. V prijateljskih tekmah ekip NK KOLPA & BELA KRAJINA, NK BELA KRAJINA & KOLPA in NK KRAJIšNIK sta bili naši združeni selekciji boljši od gostov.

CICIBANI

V nedeljo pa so nastopili cicibani, ki so tekmovanje na turnirju začeli sprva z razigravanjem  razdeljeni v dve skupini po 4 oz. 3 ekipe in sicer v A skupini NK KOLPA U10, NK BELA KRAJINA, NK RUDAR TRBOVLJE in NK TREBNJE U9, v B skupini pa NK šENTJERNEJ, NK TREBNJE U10 IN NK KOLPA U9.
 
LESTVICA PO RAZIGRAVANJU V SKUPINAH
 
A skupina
 

 1. NK Rudar Trbovlje
 2. NK Bela krajina
 3. NK Kolpa U10
 4. NK Trebnje U9

 
B skupina
 

 1. NK šentjernej
 2. NK Kolpa U9
 3. NK Trebnje U10

 
Po propozicijah tekmovanja je iz nadaljnega tekmovanja izpadla četrtouvrščena ekipa iz skupine A, NK Trebnje U9,  in osvojila končno 7. mesto.  Za končno 5. mesto na turnirju sta se z izvajanjem kazenskih strelov pomerili ekipi NK Kolpa U10 in NK Trebnje U10, katero je prepričljivo osvojila naše ekipa, kjer se je z odliko izkazal naš vratar, vendar tudi naši strelci so svoje opravili brez napake.

V nadaljevanju tekmovanja pa sta se drugo uvrščeni ekipi iz skupin pomerili za 3. mesto na turnirju. Ekipa NK Bela krajina iz sosednjega črnomlja je bila prepričljivo boljša od naše mlajše ekipe NK Kolpa U9, kateri gre čestitat za srčno udeležbo.
 
Zadnja tekma pa je bila dejansko poslastica dveh najboljših ekip na turnirju, NK Rudar Trbovlje in NK šentjernej. NK Rudar Trbovlje pa je vseeno svojo premoč, gre za ekipo lanskega prvaka MNZ Ljubljana v kategoriji U9, realiziral tudi v tej tekmi, čeprav mu je nasprotna ekipa v vsej tekmi odločno parirala, vendar turnir je na koncu osvojila NK Rudar Trbovlje.  
 
 

KONčNA LESTVICA – CICIBANI  U10
1.  NK RUDAR TRBOVLJE
2. NK šENTJERNEJ
3. NK BELA KRAJINA
4. NK KOLPA U9
5. NK KOLPA U10
6. NK TREBNJE U10
7. NK TREBNJE U9
   

 
Tudi v nedeljo smo na turnirju vsem ekipam podelili priznanja za sodelovanje, prvim trem ekipam pokale, ekipi NK Trebnje U9 priznanje za Fair Play, najboljšemu vratarju iz NK Rudar Trbovlje, Luka Baš, priznanje in pokal, najboljšemu igralcu iz NK šentjernej, Maj Jarkovič, priznanje in pokal, ter najboljšemu strelcu iz NK Rudar Trbovlje, Jošt Pišek, priznanje in pokal.
 
Vsem sodelujočim ekipam želimo veliko športnih užitkov in uspehov v prihajajoči tekmovalni sezoni ter si želimo, da se čez leto dni, na tradicionalnem 3. poletnem nogometnem turnirju za mlajše selekcije, zopet srečamo.
 
Na koncu se bi radi zahvalili vsem, ki so pomagali pri izvedbi navedenega turnirja, organizacijskemu odboru, selekcijam U9, U10, U12, trenerjem, vodjem selekcij, staršem, in drugim, še posebej Rus Matjažu, sodnikom Bajuk Aleš, Vraničar Bor, Dušan Zirojevič, Tomaž čurk in Mika Železnjak ter fotografu in kamermanu FOKUS Metlika.

http://fokusmetlika.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1206:nogpod2012&catid=58:novice2012&Itemid=53
 
Sponzorji turnirja: Tiskarna Bucik Semič, KZ Metlika, športna zveza Metlika, Gostilna Bartus, GOSTINSTVO JANKO BRAčIKA S.P. Metlika, KLJUčAVNIčARSTVO – SPUDIč DENIS, S.P. Metlika, Pekarna DON-DON d.o.o. Kranj, PREVOZI IN MONTAŽE "MOJSTER-S" SLAVKO RUKLIÆ S.P. Radovica, PRELET D.O.O. Metlika, MOTO VV, šOLA VOŽNJE VLADIMIR VLADIč s.p. Metlika, ansambel TRIO MIX (ozvočenje)
 
Mlajše selekcije
šD NK Kolpa