športno društvo NK Kolpa

V pripravah na tekmovalno sezono 2019/2020, v kateri bo ŠD NK Kolpa obeležila 30. letnico delovanja

Ob prihajajoči tekmovalni sezoni 2019/2020, ki se za člane začne v vikendu 24. 8. 2019 z domačo derbi tekmo z Nš Bela krajina, članska selekcija že pridno trenira. Njen tekmovalni cilj, ki ga v minuli sezoni kot drugo uvrščeni na prvenstveni lestvici nismo dosegli, ostaja uvrstitev in povratek v 3. ligo NZS – zahod. člansko ekipo so v prestopnem roku okrepili igralci Kočevar Žiga (ki se vrača iz avstrijske ekipe SK Kirchbach), Suljiæ Alen (ki prihaja iz avstrijske ekipe ATSV Stadl-Paura), Kočevar Domen (ki se vrača iz NK Krka), Stepan Andrej (ki prihaja iz NK Trebnje), Kocen Sašo (ki prihaja iz NK Bukovci), Blaževiæ Dino (ki prihaja iz NK Dobra iz Hrvaške) in Tihomir Fabina (ki prihaja iz NK Croatia 78 Žakanje), ekipi pa se pridružuje tudi veteran Pezdirc Branko.

šD NK Kolpa pa bo v letu 2020 praznovala 30. letnico svojega delovanja. Tri desetletja je dolgo obdobje, ko pa se oziramo nazaj vidimo, da zelo kratko. Kljub intezivnemu "pritisku" kluba  na lokalno skupnost v zadnjem desetleju, v občini še nismo zgradili nogometne infrastrukture oz. nogometnega stadiona v mestu Metlika. Zaenkrat imamo zgolj obljubo in "črnilo na papirju", saj obstaja športni plan izgradnje športnega parka v Metliki, v katerem se bi izgradila tudi moderna nogometna infrastruktura. Upamo in verjamemo, da bo klub v novem prihajajočem desetletju le zaigral na novih športnih površinah.

V letu 2010, ob praznovanju 20. letnice, smo v klubu izdali Publikacijo  "20 let šD NK Kolpa, katerih podatke je zbral in publikacijo uredil Janez Vraničar – Luigi. Morda si ob novi prihajajoči obletnici člani društva in prijatelji kluba spet malo osvežimo spomine s prebiranjem klubske zgodovine;
 
https://www.nk-kolpa.si/Upload/files/NK%20Kolpa%2020%20web.pdf

 grb iz leta 1990

grb iz leta 2000

grb, ki je v uporabi od leta 2005