športno društvo NK Kolpa

VITO PLUT, IGRALEC NK MARIBOR, OBISKAL TRENING MLAJŠIH DEčKOV NK KOLPA

Profesionalni nogometaš Vito Plut, star 22 let, ki se je prvih nogometnih korakov učil v šoli nogometa šD NK Kolpa, je v petek dne 14. 1. 2011 v telovadnici Oš Metlika na treningu obiskal mlajše dečke U12 šD NK Kolpa. Igralci in trener Galinac Dalibor – Dado so bili obiska veseli, sprva sramežljivi, nakar pa so nogometaša zasuli s vprašanji in ga zaprosili tudi za avtogram. Vito je našim mladim nogometašem v tem kratkem druženju predstavil lepe in težke plati športnika-nogometaša, številnim pa se je podpisal kar na dres.

Vito Plut je nogometno kariero začel v NK Kolpi, kjer je v letih 2006-2007 igral tudi v članski selekciji NK Kolpa, nakar pa je kot perspektivni mladi nogometaš prestopil v NK Koper, kjer je ostal do leta 2008. V NK Maribor je prišel v letu 2008, kjer še vedno igra. V letih 2008-2010 pa je bil Plut tudi slovenski reprezentant v nogometni reprezentanci U21, kjer je uspešno igral.

Na koncu so igralci, mlajši dečki U12, Vitu Plut zaželeli uspešno nadaljevanje športne kariere in mu v spomin na obisk podelili tudi klubsko zastavico.

Dne 17.1.2011 pa je v javnost odjeknila športna informacija, da je Plut Vito prestopil v ND Gorica, ki je z navedenim podpisal 4,5 letno pogodbo.

Vito Plut, srečno!