športno društvo NK Kolpa

Začetek spomladanskega dela prvenstva 2012-2013

Po vremensko neugodni pomladi se je prvenstvo končno začelo. Vse naše selekcije, ki so od sredine februarja pridno trenirale, so si želele tekem. Prve tekme so se odigrale po pričakovanih željah.

članska selekcija je v nedeljo doma premagala ekipo NK Vrhnika z rezultatom 2:0. Tekmo, v kateri so naši igralci prikazali všečno in kombinatorno igro, iz katere sta padla tudi dva lepa gola, si je ogledalo tudi veliko gledalcev. Sledi gostovanje na petih tekmah tako, da bo naslednjo tekmo članska ekipa doma odigrala šele koncem maja.

Starejši dečki so v soboto gostovali v Mirni pri NK Mirni. Tekma, v kateri je padlo skupaj 13 golov, je bila polna preobratov, čemur je botrovalo deževno vreme in razmočeno igrišče. Tri točke pa  je na koncu osvojila NK Kolpa, ki je zmagala z rezultatom 6:7. V prihodnjem vikendu ekipa doma gosti NK Brinje iz Grosuplja.

Mlajši dečki so v soboto gostovali v Ljubljani-Bežigrad pri NK Olimpiji. Težko gostovanje nam ni prineslo prepotrebnih točk. Izgubili smo vse štiri tekme. V prihodnjem vikendu ekipa doma gosti NK Krko iz Novega mesta.

Starejši cicibani so v soboto na domačem igrišču visoko premagali vrstnike iz NK Dolomiti z rezultatom 11:0. Po odigrani tekmi pa je sledilo še družabno srečanje staršev pozno v popoldne. V prihodnjem vikendu ekipa igra v gosteh pri NK Mirna.

Svoj prvi prvenstveni turnir pa so v nedeljo odigrali tudi cicibani U9. Turnir je bil odigran v Novem mestu. Nastopile so ekipe NK Krka, NK Brinje, NK šentjernej in NK Kolpa. Naša ekipa je premagala NK šentjernej z rezultatom 2:1, odigrala neodločeno 1:1 z NK Brinje in izgubila z NK Krko z rezultatom 1:3. Osvojila je 4 točke.