športno društvo NK Kolpa

ZAKLJUčEK ŠOLE NOGOMETA ŠD NK KOLPA

V soboto 5. 3. 2011 s pričetkom ob 12.00 uri je šola nogometa šD NK Kolpa z organizacijo in izvedbo 5. zaključnega turnirja v telovadnici Osnovne šole Metlika za selekcije U12 (letnik 1998, 1999), U-10 (letnik 2000, 2001), U-8 (letnik 2002) in U-7 (letnik 2003) zaključila svoje zimsko treniranje v telovadnicah Oš Metlika, Oš Podzemelj in Oš Semič. Na nogometnem turnirju je sodelovala tudi povabljena gostujoča selekcija U10 NK Ločan iz škofje loke, ki so se pomerili s svojimi vrstniki. Vsi udeleženci turnirja so zmagovalci, saj je v prvi vrsti namen te prireditve otroško druženje. V letošnji nogometni šoli je treniralo 72 otrok. Na zaključku so bile otrokom podeljene diplome za uspešno opravljeno vadbo v nogometni šoli, medalje kot značka nogometaša za osvojeno znanje in spominska majica šole nogometa.

Na zaključek prireditve so bili povabljeni tudi gosti, ki so šoli nogometa v letošnji sezoni in v vseh minulih letih pomagali, da je postal navedeni program otroške vadbe eden bolj množičnih športnih programov v občini. Vabilu so se odzvali ravnatelj Oš Metlika Mozetič Jože in županja ter poslanka v državnem zboru RS Brunskole Renata, ki sta otroke, organizatorje in starše ter njihove prijatelje tudi nagovorila, predstavnik športne zveze Metlika, predstavnica Turistične kmetije Dragovan in uslužbenka osnovne šole Mrljak štefka. Navedenim gostom so kapetani ekip podelili pisne Zahvale in pa spominsko klubsko zastavico. Vsem ostalim vabljenim gostom, ki se niso utegnili udeležiti zaključka, pa bo Zahvale osebno dostavil vodja in trener šole nogometa Galinac Dalibor-Dado.

Igralci-cicibani, ki so že člani šD NK Kolpa, se bodo že v začetku naslednjega tedna pridružili svojim starejšim igralcem iz nogometnega kluba in bodo nadaljevali s treningi na stadionu v Podzemlju, saj jih že kmalu čakajo prve prvenstvene spomladanske tekme.

Fotografije: Roman Golobič