športno društvo NK Kolpa

“ZGODOVINA” KLUBA SKOZI OČI NEKDANJEGA “OTROKA” IN ČLANA NK KOLPA

Svetovno prvenstvo ⚽️
(Fuzbal – Katar)

Svetovno v fuzbalu je tu in z živalmi bomo spremljali vsako tekmo v baru, ak neo spet štroma zmanjkalo.
Živali so nore na fuzbal i ob tej priložnosti sm jim objasnil svojo nogometno zgodbo …
Naložu sm jih v v avto in jih odpeljal na stadion v Podzemelj (NK Kolpa), kjer sm i ja začel svojo “bogato” nogometno kariero.
Blo je nekak tk …
Odigral sm zihr cez 700 morda i 600 tekm i zabil sm isto 400 – 300 golov fix … sm ful mi jih niso priznali zarad ofsajda i teh nekih for, ki so jih meli v unem cajtu.
A i takrat se ni to spet tk točno štelo, ko dns … stranski je mahal z uno zastavico, ko da usmerja letalski promet, pa i glavni je talal kartone ko bombone.
V glavnem, mel sm 2 kopačke obe dve rumene barve … levo in desno. Ble so kot tri vremenski taft, saj si lahko igral po suhem, džu i vetru.
Bil sm še mulac, star 16 let, ko sm začel pr članih, pa ne zt k sm biu kao dobr, ampak zt, ki ni mel kdo igrat (to mi je pol Mile objasnu) .Na trening nas je več al manj fural Ture … Štartali smo vsakič okoli 16 ih in se vrnili domuh ob 23-ih, zt k so on , Joži i Štef mogli pocuzat skor vsako pivo na poti od Podzemlja do Semica … a ja i Vito smo skor sladkorno i hipervitaminozo fasali zarad ledenega čaja i multi – sole, ko smo čakali, da majstri stresejo gajbo.
Drugač so bli vsi soigralci res kul. To je bla še una stara garda igračev, ki niso meli instagrama…
Goman Beli, ki je branil nemogoče, a pol ga je fasal skor iz centra, Princ – vezni, ki je hakljal i motal še sebe i svoje zravn, Joži – levičar je bil i ostal levičar, pol je bil tle BT, ki je še z isto frizuro ko dns prelaufal vse to, kar ostali nismo, a i Štefa (kostolomac) znate isto, on je polomil pol lige, ko je dobil čez noge.
Milija znate, on je vsako tekmo povsod smetal, ko muha a zmeraj ga je piknil, ko je blo treba … meu je ta šmek za gol …
I ne glede na to, da je blo na vsaki tekmi 1/3 ekipe trezne, so to bili to zame zlati cajti … a zame osebno je bil Bog Pajo …
Pajo je starejši gospodin, ki je mel vso statistiko v glavi i v zvezku vse rezultate zadnjih 25let … Živel je za ta klub bolj od vseh nas skup i za nas … Dns večkrat pride k meni v bar na pivo i pol popričamo malo o teh cajtih … Pajo je legenda kluba, ma Pajo je bog ❤️…
To je za Pajota ❤️⚽️🐻🐼🐰🦍🦓🦒🐆🐅🐊

Zapisal: Alen Šišič